Ακυρώνεται ο αγώνας 24 ωρών του Le Mans λόγω Covid

H συνεχιζόμενη πανδημία και το τρίτο και μέχρι τώρα χειρότερο κύμα της (και) στην Γαλλία, οδηγούν στην ακύρωση του πασίγνωστου 24ωρου αγώνα αντοχής. Δείτε περισσότερα…

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής του 2021 είχε 5 αγώνες και επικρατούσε αισιοδοξία για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση του παρά την πανδημία, φαίνεται ότι ο COVID-19 έχει διαφορετική άποψη. Κάπως έτσι, οι διοργανωτές υποχρεώνονται να ακυρώσουν τον πολύ διάσημο αγώνα 24 ωρών στο Le Mans, που είχε προγραμματιστεί για τις 17-18 Απριλίου.
 
Η απόφαση της ακύρωσης έρχεται στην σκιά του τρίτου πανεθνικού lockdown στην Γαλλία, που ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου, που φέρνει απαγόρευση κάθε είδους συναθροίσεων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Automobile Club de l Ouest, Pierre Fillon, «η απόφαση για την ακύρωση του 24ωρου των μοτοσυκλετών ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δυστυχώς, με την συνεχιζόμενη πανδημία, δεν μπορούμε να τηρήσουμε τα συνηθισμένα διοργανωτικά standards μας. Οι σκέψεις μου είναι με τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, που είχαν και έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά όλον αυτό τον καιρό».
 
Σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ, οι διοργανωτές βρίσκονται σε συζητήσεις για τον αναπρογραμματισμό του αγώνα σε άλλη ημερομηνία και, αν αυτό τελικά καταστεί εφικτό, οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μέχρι τις 12 Απριλίου.