net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το CRF450 Rally είνα μία αγωνιστική μοτοσικλέτα βασισμένη σε μοντέλο παραγωγής!

Ιδιαίτερα στενή η σιλουέτα του Rally παρά τα δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος.

Πλήρες το γραφείο του αναβάτη έτοιμο για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ενός αγώνα αντοχής.

Honda-Dakar: Ιδού ο νέος διεκδικητής!

Ακριβώς τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση του 1ου σκίτσου, η Honda παρουσίασε στο κοινό της Intermot, την έκδοση Rally του CRF 450 με την οποία θα συμμετέχει στο Dakar του 2013.

 
Η ιαπωνική εταιρία έχει μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο θεσμό και έχει συμμετάσχει εννέα φορές από το 1981 μέχρι σήμερα. Η πρώτη νίκη για τους Ιάπωνες ήρθε μόλις τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής τους το 1982, ενώ από το 1986 έως το 1989 η Honda ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του θεσμού κερδίζοντας το Dakar τέσσερις συνεχόμενες φορές.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωσή της, η Honda θα συμμετέχει στο επόμενο Dakar για να δοκιμάσει τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στα δίκυκλα μαζικής παραγωγής αλλά και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που θα αποκομίσει από τον αγώνα για να εξελίξει νέες εφαρμογές. 

Το εικονιζόμενο CRF450 Rally βασίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω στο enduro CRF450X που μπορεί να βρει κανείς σε μια αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρίας. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά η Honda δεν έχει προχωρήσει, προς το παρόν στην πλήρη δημοσίευσή τους. Για την τροφοδοσία του το CRF450 Rally χρησιμοποιεί τον γνωστό ψεκασμό PGM-FI (Programmed Fuel Injection) και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες το ανεστραμμένο πιρούνι προέρχεται από τη Showa.

Οι εργοστασιακοί αναβάτες που θα λάβουν μέρος στο επόμενο Rally Dakar είναι οι Helder Rodrigues (Πορτογαλία), Felipe Zanol (Βραζιλία), Sam Sunderland (Ηνωμένο Βασίλειο) και Javier Pizzolito (Αργετινή). Τελευταία προσθήκη σε αυτούς είναι ο Αμερικανός Johnny Campbell που έχει κερδίσει τον αγώνα αντοχής U.S. Baja 1000, ούτε λίγο ούτε πολύ, 11 φορές στην καριέρα του.

Η εξέλιξη του CRF450 Rally δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά και τις τελευταίες δοκιμές στην Ιαπωνία θα πάρει μέρος και στο Morocco Rally που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου ώστε οι αναβάτες να μαζέψουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν και να το βελτιώσουν όσο περισσότερο γίνεται στα σημεία πριν από τη συμμετοχή της Honda στο Dakar. 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ