net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το μαξιλαράκι της αναπαυτικής σέλας είναι ρυθμιζόμενο. Κανένα παράπονο όσον αφορά στην άνεση και για τους δύο επιβαίνοντες.

Στα κλασικά πρότυπα της Piaggio το Χ10 φέρει έναν πλήρη, καλαίσθητο και ευανάγνωστο πίνακα οργάνων με πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Τα φωτιζόμενα χειριστήρια προσδίδουν ένα έξτρα τόνο πολυτέλειας. Ποτέ πια τη νύχτα δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για κάποια λειτουργία.

Εργονομία-Άνεση: Σωστό GT

Θα ξεκινήσω από το highlight του X10 που δεν είναι άλλο από τους σωστά σχεδιασμένους και με ποιοτική αίσθηση διακόπτες του τιμονιού που είναι φωτιζόμενοι! Μόλις η δεύτερη φορά που το βλέπουμε σε δίκυκλο-πρώτο το KTM Duke 125-και η πρώτη σε scooter. Ο πίνακας οργάνων είναι με τη σειρά του πλήρης, φέρει ολοκληρωμένο trip computer, είναι ευανάγνωστος και έχει και αυτός έναν όμορφο λευκό-μπλε φωτισμό.

Επόμενο highlight είναι το πλαϊνό σταντ που λειτουργεί σαν parking brake. Όταν εκτείνεται, λίγο δύσκολα είναι η αλήθεια, ενεργοποιεί μηχανικά το πίσω φρένο κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανηφόρες/κατηφόρες. Ο αναβάτης απολαμβάνει μία κλασική mega GT θέση οδήγησης. Η φαρδιά σέλα με το καλής ποιότητας αφρώδες, φέρει και μαξιλαράκι που στηρίζει σωστά τη μέση και βρίσκεται κοντά στο έδαφος διευκολύνοντας έτσι τους βραχύσωμους αναβάτες.

Το τιμόνι βρίσκεται χαμηλότερα σε σχέση με τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας, σε μια κλασική θέση για τα GT μοντέλα της Piaggio. Η ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία και μόνο το πάνω μέρος του κράνους θα μείνει εκτεθειμένο, αν το ύψος σας ξεπερνά τα 1,80 μ. Πολύ καλή είναι και η προστασία στα πόδια. Ακόμη και αν κινείστε κοντά στην τελική του X10, δεν θα νιώσετε έντονες αναταράξεις σε αυτή την περιοχή. Άνετα κάθεται και ο συνεπιβάτης, αν και όχι ολοκληρωτικά. Για να μείνουν τα πόδια του πάνω στα μαρσπιέ πρέπει να καταβάλει μια μικρή προσπάθεια καθώς τα φουσκωμένα πλαϊνά πλαστικά της ουράς σπρώχνουν τις γάμπες προς τα έξω. Η ενόχληση, ωστόσο, θα έρθει μετά από αρκετή ώρα με τις πρακτικές χειρολαβές να παίζουν εδώ θετικό ρόλο.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ