net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

YAMAHA WR250R

HONDA CRE 230 easy

KAWASAKI KLX250

Τα πρώτα βήματα στο χώμα

Πήραμε τρεις on-off μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού, τις συγκρίναμε και αποφανθήκαμε περί του χαρακτήρα τους. Οι μοτοσικλέτες ήταν η Honda CRE 230 easy, η Kawasaki KLX 250 και η Yamaha WR 250R. Τις οδηγήσαμε εντός και εκτός δρόμου και σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας.

 
Για όλα υπάρχει μια αρχή. Όπως επίσης υπάρχουν πάνω από ένας τρόποι για να αρχίσεις κάτι. Στην περίπτωση της οδήγησης στο χώμα, μπορεί να γίνει κάλλιστα και με οn-off μοτοσικλέτες. Οι μοτοσικλέτες on-off μικρού κυβισμού, σβέλτες και με παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, έχουν αρκετά προτερήματα για να καλύψουν τις ανάγκες ενός ανήσυχου αναβάτη. Εύκολες στην οδήγηση, με χαμηλό κόστος απόκτησης, χωρίς να ζητάνε τίποτα ιδιαίτερο στο service, με κάποιες δυνατότητες για εκτός δρόμου οδήγηση και αξιοπρεπή μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Το πρώτο της παρέας, το καταπράσινο KLX της Kawasaki μοιάζει με αυτό που λέμε «άνθρωπο για όλες τις δουλειές». Συνεχίζει τη δυναστεία των KLX με αρκετά πιο εξευγενισμένο και ασφάλτινο όμως χαρακτήρα.
Συνεχίζοντας, επικεντρωνόμαστε στο λευκό WR το οποίο έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω του. Με την ημερομηνία γέννησής του οποίου να υπάρχει εγγεγραμμένη μόλις λίγα χρόνια πριν στα μητρώα της Yamaha, το WR είναι ολοκληρωμένο και έχει πολλές δυνατότητες, αρκετές ώστε να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς. Ένας αναβάτης με διαθέσεις για πιο γρήγορη οδήγηση θα το εκτιμήσει σίγουρα.
Η τελευταία της παρέας, η Honda CRE 230, παραπέμπει σε trial κατασκευή και αποτελεί μια πρόταση για όσους θέλουν να κάνουν πολύ ομαλά τη μετάβαση από την άσφαλτο στο χώμα. Το όνομά της, easy, προδίδει τον ήπιο χαρακτήρα της.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικές πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα, στο τεύχος 26 του Μοτο Τρίτη που κυκλοφορεί

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ