net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οδηγούμε το Aprilia Shiver 750 GT

To Shiver GT αποτελεί ουσιαστικά ένα γυμνό Shiver, 2ης γενιάς (με ρυθμιζόμενη χαρτογράφηση), στο οποίο η Aprilia προσάρμοσε ένα μπικίνι φέρινγκ, με σκοπό να διευρύνει τις τουριστικές του δυνατότητες και να επιτρέψει στον αναβάτη να το απολαύσει και στο ταξίδι.

 
Η σχεδίαση του Shiver GT μας απασχολεί, όπως είναι φυσικό, περισσότερο όσον αφορά στην αισθητική της νέας μάσκας, η οποία είναι σφηνοειδής και λεπτή. Οι σχεδιαστές της Aprilia έδωσαν, φαίνεται περισσότερη βάση στην αισθητική και την αεροδυναμική, παρά στην προστασία του αναβάτη από τον άνεμο. Η μικρή μάσκα και η κοντή ζελατίνα διώχνουν τον αέρα οριακά πάνω από τους ώμους του αναβάτη, όχι, όμως και από το κράνος του, το οποίο θα δεχθεί αρκετές κουραστικές ριπές, στις μεγάλες ταχύτητες.

Βασικό του πλεονέκτημα στο δρόμο, πάντως, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια σπορτίβ street μοτοσικλέτα που παράλληλα είναι χρηστική για κάθε μέρα και ξεκούραστη στο ταξίδι. Σε κάθε τομέα της λειτουργίας του, από τη συμπεριφορά του κινητήρα και τις επιδόσεις των φρένων, μέχρι την άνεση και το στήσιμο των αναρτήσεων, το Shiver αποδεικνύει ότι διαθέτει περισσότερους από έναν χαρακτήρες και μπορεί παράλληλα να είναι σπορτίβ και καθημερινό και χρηστικό.

Περισσότερα για την GT έκδοση του Aprilia Shiver 750 μπορείτε να μάθετε στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη που βρίσκεται στα περίπτερα.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ