net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα τρίροδο…αυτοκίνητο από την Piaggio!

Η Piaggio κλείνει συνωμοτικά το μάτι στους αυτοκινητιστές . Η αρχή έγινε με το γνωστό MP3, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση από τους τέσσερις στους τρεις τροχούς, εξαλείφοντας τις όποιες φοβίες περί ισορροπίας. Με την νέα έκδοση LT, τους απαλλάσσει και από την ανάγκη έκδοση διπλώματος.

 
460 χλστ.! Αυτή είναι η ελάχιστη διάσταση μετατροχίου, για να χαρακτηρισθεί ένα όχημα ως αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στις περισσότερες αγορές του κόσμου. H Piaggio εκμεταλλεύτηκε αυτό το «παραθυράκι» και αυξάνοντας ελάχιστα το μετατρόχιο του MP3 που λογίζεται ως μοτοσικλέτα, παρουσίασε το LT, το MP3 δηλαδή που λογίζεται ως αυτοκίνητο!

Ως αυτοκίνητο λοιπόν, το MP3 LT 400 ie οδηγείται νόμιμα με δίπλωμα αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε αυτοκινητιστής μπορεί να πάει τώρα κιόλας στην πλησιέστερη έκθεση Piaggio και να φύγει οδηγώντας ένα MP3 400 LT (υπάρχει επίσης και έκδοση 250) χωρίς να συναντήσει απολύτως κανένα πρόβλημα σε ενδεχόμενο μπλόκο της τροχαίας.

Με τον νόμο μπορεί να είναι όλα ok, το ερώτημα που αυτόματα προκύπτει όμως, είναι το κατά πόσο ένα…αυτοκίνητο που ο χειρισμός του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό μοτοσικλέτα, είναι ασφαλές για κάποιον που δεν είχε ποτέ του πρότερη εμπειρία από οδήγηση δίκυκλου (…ή τρίκυκλου). Κατάφερε τελικά η Piaggio να δημιουργήσει το όχημα που θα «λυτρώσει» χιλιάδες αυτοκινητιστές από την καθημερινή ταλαιπωρία του μποτιλιαρίσματος και της εύρεσης parking; Eίναι το MP3 LT 400 ευκολοδήγητο για κάποιον με μηδενική εμπειρία; Αποτελεί μια ασφαλή εναλλακτική;

Οι απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα βρίσκονται στο τεύχος Νο2 του MotoΤρίτη που κυκλοφορεί στις 20 Ιανουαρίου, όπου ο ειδικών αποστολών και λάτρης των δύο αλλά και των τεσσάρων τροχών συντάκτης μας, Θοδωρής «Τεό» Ξύδης, δοκιμάζει και αναλύει εξονυχιστικά το Piaggio MP3 LT 400 ie.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ