net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kawasaki Z1300 του 1984

Βρήκαμε αυτό το Ζ1300 από την Kawasaki του 1984,με έναν εξακύλινδρο κινητήρα των 1286 κυβικών. Είναι μια μοτοσυκλέτα που δε βλέπεις πολύ συχνά στο δρόμο τώρα πια. Εμφανίσθηκε πρώτη φορά το 1979 και είχε 120 ίππους, ζύγιζε μόλις 300κιλα!.Ας θυμηθούμε λίγο ένα από τα πρώτα Ζ.

 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του 1980 αυτή η μοτοσυκλέτα είχε μέγιστη ταχύτητα τα 225 χ.α.ω. Με αναρτήσεις και πλαίσια που σήμερα δε θα τολμάγαμε να έχουμε σε μοτοσυκλέτα , η τελική της ήταν κάτι παραπάνω από τρομαχτική. Σήμερα με την εξέλιξη στις μοτοσυκλέτες απολαμβάνουμε πολλά προτερήματα στην οδήγηση μας. Μπορεί να ακούμε τελικές που 300ριζουν,αλλα μην ξεχνάμε ότι τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά και κάτι τέτοιες μοτοσυκλέτες σαν το Ζ1300 ήταν ...μάλλον διαστημόπλοια.

Ο ιδιοκτήτης του Ζ1300 που βλέπετε στη φωτογραφία το έχει αλλάξει σε σημεία βασικά άλλα και αισθητικά. Φορώντας του ohlins αναρτήσεις , μπροστινό από GSXR1100, τελικό κατόπιν παραγγελίας , ρυθμιζόμενος ψεκασμός,ζάντα για να μπορεί να φορέσει το 180ρι λάστιχο , ουρά από Ducati 916 και JMC ψαλίδι.

Μετατροπές που εξέλιξαν αυτή την κλασική και πολύ δυνατή μοτοσυκλέτα. Αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο θα δούμε ότι οι μοτοσυκλέτες δεν είχαν καμιά σχέση με τις δίκες μας στο τώρα. Και πιθανότατα στο μέλλον δε θα έχουν καμιά σχέση με τις δίκες μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε στην ουσία –όπλα- και ότι οφείλουμε να τα σεβόμαστε όταν τα οδηγούμε. Με προσοχή λοιπόν και σωστό εξοπλισμό με σεβασμό στο παρελθόν και με αγωνία για το μέλλον. Τα αγαπημένα μας οχήματα θα μας συντροφεύουν.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ