net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οδηγούμε το νέο Yamaha ΧΤ660Ζ Τenere

Η αναβίωση ενός εκ των σημαντικότερων on-off μοντέλων τηςYamaha, επανεισάγει την ιαπωνική εταιρεία στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών. Είναι το νέο Tenere ένα άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς των προγόνων του; Αποτελεί ένα ιδανικό συγκερασμό μεταξύ χώματος και ασφάλτου;

 
Από το 1983 όποτε και παρουσιάστηκε το πρώτο Tenere, η σειρά των μονοκύλινδρων (και αργότερα δικύλινδρων) μοντέλων της Yamaha αποτέλεσε συνώνυμο της περιπέτειας, χτίζοντας έναν θρύλο στις ειδικές του Paris – Dakar αλλά και στα χέρια χιλιάδων ιδιωτών που «όργωσαν» την υφήλιο από άκρη σε άκρη.

Το 1999 σήμανε και το τέλος της παραγωγής για τα μοντέλα Tenere, καθιστώντας την Yamaha απλό θεατή στις εξελίξεις της κατηγορίας των on-off μοτοσικλετών. Μετά από 9 χρόνια απουσίας η Yamaha επανέρχεται δυναμικά με το νέο XT660Z Tenere, φιλοδοξώντας αυτό να αποτελέσει συνεχιστή της επιτυχημένης παράδοσης των «προγόνων» του.

Για την επίσημη παρουσίαση του Tenere επιλέχθηκε ένα απόλυτα ταιριαστό με τον χαρακτήρα του μοντέλου περιβάλλον στην βορειοδυτική Αφρική (Μαρόκο) και μία διαδρομή που περιελάμβανε εκατοντάδες χιλιόμετρα τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα. Το Moto Τρίτη παραβρέθηκε στην δοκιμή και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις από την «επιστροφή» του Tenere στο τεύχος 9, που βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ