LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

MotoGP: H Ducati καλεί Bayliss και Biaggi

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Ducati στο ΜotoGP, Livio Suppo, οι Troy Bayliss και Max Biaggi ενδέχεται να δοκιμάσουν την GP8 προκειμένου να εντοπίσουν τα προβλήματα στο στήσιμο της μοτοσικλέτας και να συνεισφέρουν στην βελτίωση της.

 
Οι δύο πιλότοι, έχουν εμπειρία και νίκες τόσο στο πρωτάθλημα WSBK στο οποίο και αγωνίζονται με την Ducati φέτος, όσο και στο MotoGP, οπότε σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι δοκιμές, η άποψη και οι επισημάνσεις τους θα ληφθούν σοβαρά υπ όψιν.
Τα αποτελέσματα για τους μέχρι τώρα αγώνες του MotoGP, ήταν –με εξαίρεση τον αγώνα στο Qatar- απογοητευτικά για την Ducati.
Ο Stoner μπορεί ακόμα να μην έχει βρει το κατάλληλο setup για την μοτοσικλέτα του, αλλά ο Melandri είναι αυτός που φαίνεται να χρειάζεται την μεγαλύτερη βοήθεια.
Ο ιταλός αναβάτης στην πρώτη του χρονιά με την Ducati δεν έχει καταφέρει κάτι καλύτερο από την 13η θέση στο GP του Estoril, τερματίζοντας στους προηγούμενους αγώνες τελευταίος στην16αδα ή και σε θέσεις εκτός αυτής.
Τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα και για τους Toni Elias και Sylvain Guintoli, αναβάτες της δορυφορικής ομάδας της Ducati “Alice”, όπου συχνά καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις μεταξύ του συνόλου των αγωνιζόμενων στο MotoGP.

Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής στα paddocks της Ducati, Livio Suppo, δήλωσε:

«H περίπτωση του Marco (Melandri) είναι πραγματικά δύσκολη. Έχουμε προσπαθήσει να καταλάβουμε τι ακριβώς φταίει, αλλά δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν όντως τα προβλήματα οφείλονται στο στήσιμο της μοτοσικλέτας ή στην αίσθηση του Marco.
Οι κανονισμοί απαγορεύουν την διεξαγωγή «extra» δοκιμών από τους εργοστασιακούς αναβάτες που συμμετέχουν στο MotoGP και για αυτόν τον λόγο εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο ο Biaggi και ο Bayliss να «τεστάρουν» την GP8. Αμφότεροι είναι πολύ γρήγοροι στο WSBK και έχουν την απαιτουμένη εμπειρία, οπότε η άποψη τους θα είναι πολύτιμη και θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό από πλευράς μας.»

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ