net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παρουσίαση BMW

Πρώτοι εσείς, οι αναγνώστες του mototriti.gr, έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τις πρώτες εντυπώσεις μας από τα νέα BMW G 650, που οδηγήσαμε στη χθεσινή παρουσίαση της εταιρείας. Ta Xchallenge, Xcountry και Χmoto, ξεδίπλωσαν τις δυνατότητες στο χώμα, την άσφαλτο και στην πίστα!

 
Και τα τρία μοντέλα της σειράς εξελίχθηκαν από την BMW σε συνεργασία με την Aprilia και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας στην Βόρεια Ιταλία. Το μοτέρ προέρχεται απ’την Rotax, η οποία θυμίζουμε ότι εξοπλίζει και τα GS 650 & GS 650 Dakar. Μοιράζονται πολλά κοινά τμήματα και εξαρτήματα, αλλά αντιπροσωπεύουν το καθένα μια διαφορετική πρόταση.

Σε μια πραγματικά καλά οργανωμένη παρουσίαση της BMW Hellas, ο συντάκτης του Moto Τρίτη Γιώργος Σιορφανές, οδήγησε τις τρεις μοτοσικλέτες, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις. Ας τις δούμε όμως μία μία:

Xchallenge: Πρόκειται για ένα μοντέλο με «χωμάτινο» χαρακτήρα, που έχει τις δυνατότητες να κινηθεί γρήγορα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μοτέρ του. Διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω ανάρτηση λειτουργεί αποκλειστικά με αέρα και είναι όμοιας φιλοσοφίας με την αντίστοιχη του HP2 (Σύστημα αποσβεστήρων αερίου) Το Xchallenge είναι εξαιρετικά φιλικό και μπορεί να βοηθήσει τον αναβάτη να γνωρίσει από πρώτο χέρι το χώρο των χωμάτινων διαδρομών. Ακολουθεί την γραμμή σχεδίασης του HP2, διαθέτει ίδιου τύπου πίσω ανάρτηση (Τιμή: 8.700 ευρώ)

Χmoto: Εδώ μιλάμε για ένα ασφάλτινο μοντέλο, με supermoto χαρακτήρα, το οποίο φρενάρει καταπληκτικά και γενικά έχει «επιθετική» αίσθηση, που υπογραμμίζεται aπό το γενικότερο προφίλ του. Είναι κατά τη γνώμη μας, η ομορφότερη μοτοσικλέτα της σειράς και η οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται στην τιμή των 8.950 ευρώ.

Χcountry: Μοτοσικλέτα – plug & play! Είναι η μοτοσικλέτα που θα μετακινείσαι καθημερινά μέσα στην πόλη και θα θέλεις να πας διακοπές πάνω στη σέλα του. Και αυτό γιατί είναι ένα πραγματικό all round μοντέλο, που θα πάει και στην άσφαλτο και στο χώμα, δίνοντας λύσεις και σε ένα ταξίδι, αν βέβαια υπολογίσεις την έλλειψη προστασίας απ’τον αέρα. ‘Ένα πραγματικά εύχρηστο μοντέλο, το οποίο διαφέρει απ’τα άλλα μοντέλα καθώς δεν έχει ρυθμιζόμενο μπροστινό, όπως τα άλλα δύο. Σίγουρα ένα μοντέλο, που είναι και το πιο προσιτό λόγω της χαμηλότερης τιμής απ’όλα τα υπόλοιπα, η οποία διαμορφώνεται στα 8.400 ευρώ.

Οι μοτοσικλέτες θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά μέσα στον Μάρτιο.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ