5 πράγματα που θα της δώσουν μακροζωία

5 πράγματα που θα της δώσουν μακροζωία

Δες εδώ ποιες απλές εργασίες συντήρησης μπορείς να κάνεις μόνος σου για να χαρίσεις πολλά χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας στη μοτοσυκλέτα σου.

Η ενασχόληση του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του είτε για φροντίδα, είτε για συντήρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης τους. Κάνοντας μόνος σου κάποιους ελέγχους και απλές εργασίες συντήρησης διασφαλίζεις ότι η μοτοσυκλέτα σου θα λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι γλυτώνεις χρήματα και αυξάνεις τη μεταπωλητική της αξία.
 

Στρώσιμο

Αν μόλις παρέλαβες την καινούργια σου μοτοσυκλέτα, δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σωστό στρώσιμο κατά τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα. Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να οδηγείς περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές πάντως μην χρησιμοποιείς όλο το διαθέσιμο γκάζι και καλό είναι οι στροφές να αυξάνονται προοδευτικά. Αλλαζε ταχύτητες, ώστε να μη χρησιμοποιείς συνέχεια την ίδια. Αμέσως μετά το στρώσιμο είναι απαραίτητη μια αλλαγή λαδιών. Οι βαλβίδες, ο κύλινδρος και τα δαχτυλίδια του πιστονιού χρειάζονται κάποιο χρόνο για να στρωθούν και να ταιριάξουν στις επιφάνειες με τις οποίες συνεργάζονται. Αν οι βαλβίδες δεν πατήσουν ακριβώς στην κυλινδροκεφαλή, ίσως να μην σφραγίσουν σωστά τον θάλαμο καύσης. Αυτό θα μπορεί να έχει συνέπειες στην αξιοπιστία και τη μακροζωία του κινητήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »