Η Zongshen RX6

Η Zongshen RG3

Zongshen: Αποκαλύφθηκαν τα νέα μοντέλα

Τα νέα της μοντέλα με κινητήρα που προέρχεται από την βρετανική Norton και όχι μόνο, αποκάλυψε η Norton στα πλαίσια της CIMA. Δείτε περισσότερα.

Ήταν γνωστή εδώ και μήνες, η συμφωνία μεταξύ της Norton και της Zongshen, που θα επέτρεπε στην κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιήσει τον δικύλινδρο κινητήρα των 650 κυβικών της Norton σε μοντέλα της. Στα πλαίσια της CIMA, λοιπόν, η Zongshen παρουσίασε τα νέα της μοντέλα και μεταξύ αυτών, συμπεριλήφθηκε και το RX6, σε μορφή πρωτότυπου.
 
Η Zongshen RX6 είναι μια μεσαίου κυβισμού, adventure μοτοσυκλέτα, η οποία είχε παρουσιαστεί από πέρσι τον Δεκέμβριο ως concept. 9 μήνες μετά, η εταιρεία παρουσιάζει το «πρωτότυπο» το οποίο είναι πιο κοντά στην μορφή παραγωγής, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου.
 
Για την «νέα» εκδοχή της μοτοσυκλέτας, η Zongshen την εξόπλισε με ακτινωτές ζάντες τύπου tubeless, στοιχείο που αναμφίβολα προσθέτει σε περιπετειώδη εμφάνιση. Παράλληλα, ανακοίνωσε και αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά: Η RX6 αποδίδει 70 ίππους στις 8.500 στροφές και 6,4 kgm ροπής στις 7.000 στροφές. Το βάρος της θα ανέρχεται στα 215 κιλά και το μοντέλο εμφανίστηκε στην έκθεση, με αναρτήσεις της KYB και φρένα της Nissin. Η μοτοσυκλέτα θα έχει επίσης ρεζερβουάρ 22 λίτρων, που σίγουρα θα προσφέρει το κάτι παραπάνω στην αυτονομία.
 
Παράλληλα, η Zongshen αποκάλυψε και μια μεσαίου κυβισμου sports tourer, με την ονομασία RG3 400. Το μοντέλο, που θυμίζει μοτοσυκλέτες όπως η CFMoto 400GT, θα φέρει δικύλινδρο κινητήρα στα 401 κυβικά εκατοστά, με απόδοση 42 ίππων και 3,5 kgm ροπής, ενώ παραδόξως ζυγίζει… ακριβώς το ίδιο με τν RX6, στα 215 κιλά.
 
Περιμένουμε περισσότερα για την διαθεσιμότητα των μοντέλων και στην Ευρώπη, αν η Zongshen αποφασίσει κάτι τέτοιο.