Yamaha Tenere 700: Ποια έκδοση διαλέγεις;

Yamaha Tenere 700: Ποια έκδοση διαλέγεις;

Το βαρύ όνομα Tenere κοσμεί πλέον μία από τις πιο επιτυχημένες Adventure μοτοσυκλέτες. Με τρεις εκδόσεις στη διάθεση σου ποια θα διάλεγες για να διασχίσεις μια έρημο αλλά και τη ζούγκλα της πόλης;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η εμπορική επιτυχία του Tenere δεν είναι τυχαία. Η Yamaha πέτυχε τον συνδυασμό τιμής, φιλικότητας και δυνατοτήτων, ώστε ο θρύλος του ονόματος να περάσει στη νέα εποχή με τον καλύτερο τρόπο. Με όπλα του το δικύλινδρο διαμάντι 689 κυβικών και 73 ίππων της Yamaha που ακούει στο όνομα CP2,  ένα ατσάλινο πλαίσιο σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτό, ποιοτικές αναρτήσεις της KYB και εμφάνιση βγαλμένη από το Dakar, το Tenere έχει ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να κινηθείς με ευκολία στο αστικό περιβάλλον, να ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο αλλά και να οδηγήσεις χωρίς φόβο στο βουνό, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 204 κιλά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο κινητήρας έχει την απαραίτητη δύναμη για να κρατά με άνεση ταχύτητες κοντά στα 150 χλμ/ώρα, επιταχύνει πρόθυμα σε όλο το φάσμα των στροφών και μπορεί να στείλει το κοντέρ μέχρι τα 210χλμ/ώρα αν επιμείνεις. Η φιλικότητά του κάνει το Tenere μια από τις πιο διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες για παιχνίδια ακόμη και σε δρόμο με στροφές παρά τις μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και τους ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών.Το Tenere θα σου κλείσει πονηρά το μάτι όταν πατήσεις στο χώμα, καθώς έχει ό,τι χρειάζεσαι για να πας κυριολεκτικά παντού χωρίς να ζορίζεσαι ή να άγχεσαι όπως με μια μεγάλη και βαριά Adventure. Η εργονομία του βοηθά πολύ στην όρθια οδήγηση και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις πριν ξεκινήσεις είναι να πατήσεις το κουμπί που απενεργοποιεί το ABS καθώς το Tenere δεν πρόκειται να πει όχι ακόμη και σε πολύ δύσβατα εδάφη.



Θέλοντας να θυμίσει  σε όλους το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας, αλλά και το πρώτο Tenere που το 1983 συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Dakar, η Yamaha παρουσίασε την έκδοση Rally αποδίδοντας φόρο τιμής στο ιστορικό μοντέλο. Εκτός από τα επετειακά χρώματα, το Rally εφοδιάζεται με εργονομική σέλα, τελικό της Akrapovic, ποδιά βαρέως τύπου, προστατευτικό ψυγείου, led φλας και χωμάτινα γκριπ, στοιχεία που δίνουν περισσότερο adventure χαρακτήρα στη μοτοσυκλέτα, προσφέροντας παράλληλα κάθε extra που θα χρειαστείς στις εξορμήσεις σου.



Για τους πιο απαιτητικούς χωμάτινους η τελευταία προσθήκη στη γκάμα του Tenere ακούει στο όνομα World Raid και δείχνει έτοιμη για όλα. Είναι εξοπλισμένη με δύο ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων, διαθέτει νέες πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με μεγαλύτερες διαδρομές ( 230χιλ και 220χιλ εμπρός και πίσω αντίστοιχα αντί για 210χιλ και 200χιλ των άλλων εκδόσεων), αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins, αλλά και νέο σύστημα ABS με 3 στάδια λειτουργίας, καθώς μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω ή και για τους δύο τροχούς.
Το νέο Tenere 700 World Raid διαθέτει επίσης TFT οθόνη 5 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, ψηλότερη ζελατίνα κατά 15 χιλιοστά με αφαιρούμενους πλευρικούς εκτροπείς αέρα, σέλα 2 τμημάτων (το πίσω αφαιρείται για τοποθέτηση σχάρας ή αποσκευών) μεγαλύτερα μαρσπιέ  για οδήγηση με μπότες, καθώς και μια νέα αλουμινένια ποδιά 3 τμημάτων για προστασία του κινητήρα σε όλες τις συνθήκες.
 
 
CP2 κινητήρας με 73 ίππους και 204 κιλά βάρος
Φιλικό στο δρόμο αλλά και στο χώμα
3 διαφορετικές εκδόσεις για κάθε απαίτηση
Ποια θα επέλεγες για τις εξορμήσεις σου;