Εδώ βλέπουμε το ψυγείο του κινητήρα, που τοποθετήθηκε στο πλάι: Ο Blue Core των 125 κυβικών στοχεύει στην πολιτισμένη λειτουργία, ενώ φέρει μεταβλητή λειτουργία βαλβίδων.

Εδώ βλέπουμε το ψυγείο του κινητήρα, που τοποθετήθηκε στο πλάι: Ο Blue Core των 125 κυβικών στοχεύει στην πολιτισμένη λειτουργία, ενώ φέρει μεταβλητή λειτουργία βαλβίδων.

    Κινητήρας

    Yamaha NMAX 125 κινητήρας: Με start-stop και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων! 


    Καρδιά ισχύος για το NMAX 125 αποτελεί ο Blue Core κινητήρας, ο οποίος συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5 και εστιάζει στην βελτίωση της καύσης, την μείωση των απωλειών ισχύος και την αποδοτικότητα της ψύξης. Η ισχύς του ανέρχεται στους 12,2 ίππους και τα 1,1 kgm ροπής, στις 8.000 και 6.000 στροφές αντίστοιχα. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα start-stop, (φυσικά υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης), αλλά και traction control, για περιπτώσεις (πολύ) ολισθηρού οδοστρώματος, που επίσης απενεργοποιείται. Ο κινητήρας εξοπλίζεται με το σύστημα μεταβλητής λειτουργίας βαλβίδων VVA: Ο εκκεντροφόρος εισαγωγής φέρει 2 έκκεντρα διαφορετικού προφίλ, που εναλλάσσονται κατά την λειτουργία του κινητήρα για την βέλτιστη απόδοση και κατανάλωση.  

    Κατανάλωση που εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 260 χιλιόμετρα

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


    Προτεραιότητα του κινητήρα είναι η παροχή υψηλής ποιότητας λειτουργίας και χαμηλής κατανάλωσης, κάτι που φάνηκε και από τις μετρήσεις μας (0-50 σε 5,2δλ, με μία ρεπρί 40-80 να χρειάζεται 9,7 δλ). Η κατανάλωση μετρήθηκε στα 2,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μέσο κύκλο (με το Start-Stop ενεργοποιημένο), μια τιμή όχι στο χαμηλότερο άκρο της κατηγορίας, αλλά σε αναμενόμενα επίπεδα. Ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό πιθανώς παίζει και η κλιμάκωση της μετάδοσης CVT, που οδηγεί τον κινητήρα να κρατήσει αρκετά ψηλά τις στροφές του σε μεγάλο εύρος ταχυτήτων. Σε κάθε περίπτωση, με το ρεζερβουάρ των 7,1 λίτρων, η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα αφού μπορεί να ανέλθει τουλάχιστον στα 262 χιλιόμετρα. Αύξησε την ισχύ του Yamaha NMAX 125 με φίλτρο αέρα DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας. 
     

    YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ