Κάπως έτσι αναμένεται να είναι η Yamaha EMX.

Yamaha: Ηλεκτρικό motocross μέσα στο έτος;

Ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της ηλεκτρικής motocross από την Yamaha; Δείτε τι ακούγεται στον διεθνή χώρο, εν μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ήταν πέρσι το καλοκαίρι, όταν η Yamaha μας έδειξε το Project της ηλεκτρικής motocross μοτοσυκλέτας, κάτι που ανέπτυξε σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Spike Technologies. Σήμερα, πληροφορίες του Ιταλικού τύπου θέλουν το μοντέλο να παρουσιάζεται σε έκδοση παραγωγής, εντός του 2021.
 
Το ηλεκτρικό motocross μοντέλο της Yamaha θα αποτελέσει μια ακόμα από τις ελάχιστες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου που είναι διαθέσιμες, με την πιο γνωστή να είναι ίσως το KTM Freeride. Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε για την Yamaha EMX, όπως λέγεται το μοντέλο, χρησιμοποιεί το πλαίσιο της YZF250, αλλά και τις αναρτήσεις και τα βασικά μηχανικά μέρη, εκτός φυσικά από το κινητήριο σύνολο. Εκεί, το σύνολο μπαταρίας-ηλεκτροκινητήρα υπόσχεται επιδόσεις ανάλογες μιας motocross μοτοσυκλέτας 250 κυβικών, με την ανάπτυξη της μπαταρίας να έχει αναληφθεί από την Spike Technologies. 
 
Το μοντέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί για παρουσίαση στο τέλος του 2020, όμως η πανδημία και η μεγάλη αναταραχή που έφερε άλλαξε τον προγραμματισμό για πολλές εταιρείες. Μένει μόνο να δούμε, αν πράγματι η μοτοσυκλέτα αποκαλυφθεί φέτος, οριστικά.