Με τον κινητήρα διαμάντι να παραμένει αναλλοίωτος παρά τις Euro 5 προδιαγραφές, η ΜΤ-07 ανανεώνεται και σε προκαλεί όχι μόνο με την επιθετική της εμφάνιση αλλά και με τον φιλικό της χαρακτήρα, έχοντας στόχο να παραμείνει Best Seller της κατηγορίας.

Yamaha MT-07

Αφού το 2021 έφερε μαζί του και τις προδιαγραφές Euro 5, η Yamaha ανανέωσε στα σημεία το πιο δημοφιλές της μοντέλο, έχοντας πάντα ως βασικούς πυλώνες τον σπορ χαρακτήρα, την ευχρηστία και φυσικά το Value for money που ανέκαθεν χαρακτήριζε το ΜΤ-07. Είναι σαφές ότι το μοντέλο ακολουθεί την νέα σχεδιαστική γλώσσα της σειράς MT, εμπνευσμένο απευθείας από το MT-09 το οποίο ανανεώθηκε επίσης για τη νέα χρονιά. Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το εμπρός μέρος του μοντέλου είναι ολοκαίνουργιο, χρησιμοποιώντας ένα νέο μούτρο με LED «φρύδια» ημέρας και κεντρικά τοποθετημένο προβολέα. Το σχήμα του ρεζερβουάρ έχει αλλάξει, με δύο νέες εισαγωγές τύπου winglet να το κοσμούν στο εμπρός μέρος του.

Ο crossplane κινητήρας αποκτά πιστοποίηση Euro 5, χωρίς να χάσει ισχύ: Εξακολουθεί να αποδίδει 74 ίππους και 6,9 kgm ροπής, στις 9.000 και 6.500 στροφές αντίστοιχα. Η Yamaha άλλαξε την σχεδίαση εξάτμισης και εισαγωγής, τα μπεκ και τις ρυθμίσεις της ECU, ώστε το μοντέλο να μπορέσει να περάσει τις αυστηρές προδιαγραφές της Euro 5,  με στόχο μια «γραμμικότερη παροχή ισχύος», σύμφωνα με την Yamaha. Νέα είναι επίσης τα εμπρός φρένα, καθώς το MT-07 εξοπλίζεται πλέον με δίσκους 298 χιλιοστών, που αντικαθιστούν αυτούς των 282 χιλιοστών του απερχόμενου μοντέλου. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, είναι τα Michelin Pilot Road 5. Εξοπλιστικά, το μοντέλο αποκτά μια νέα LCD οθόνη, που ο αναβάτης μπορεί να την χειριστεί από τα γκριπ, ενώ νέοι είναι και οι διακόπτες στο μοντέλο. Το MT-07 είναι διαθέσιμο σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς –Storm Fluo, Tech Black και Icon Blue, ενώ η τιμή του είναι στα 7.150 ευρώ
 
Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ