Παραμένει στα Superbikes

WSBK: Ο Melandri υπέγραψε με τη GRT Yamaha

Θετική εξέλιξη για τον Marco Melandri, ο οποίος παραμένει στα Superbikes και την επόμενη χρονιά θα οδηγεί για λογαριασμό της GRT Yamaha.

Μετά το διαζύγιό του με την Ducati, το μέλλον του Melandri ήταν αβέβαιο. Τη λύση ευτυχώς, έδωσε η δορυφορική ομάδα GRT Yamaha, οπότε το 2019 θα οδηγεί μια R1 μαζί με τον Sandro Cortese.

Ο διευθυντής της GRT, Filippo Conti, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι πολύ που θα βρεθούμε στο WSBK με τη Yamaha. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε από τα Supersport και τώρα ανεβαίνουμε στα Superbikes, κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, αλλά και για το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς και θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αλλά οι δυο αναβάτες μας κουβαλάνε μαζί τους μεγάλη εμπειρία. Ο Marco πρωταγωνιστεί στο WSBK από το 2011 που ξεκίνησε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, ενώ ο Sandro είναι πρωταθλητής WSSP και Moto3, οπότε περιμένω να προσαρμοστεί γρήγορα στη R1 παρά το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη του χρονιά στα Superbikes. Ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν στα WSSP, αν και αυτό ίσως να είναι δύσκολο στην πρώτη μας χρονιά.»