Onboard στιγμιότυπο από την πτώση του Vinales, στο Gran Prix της Στυρίας.

Vinales: Ζητούνται εξηγήσεις για το ατύχημα του

Για το τρομακτικό συμβάν του Vinales την Κυρακή, στην Αυστρία, μίλησε η ίδια η Yamaha, ενώ δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από άλλους αναβάτες. Δείτε περισσότερα…

Το θέαμα του Maverick Vinales να εγκαταλείπει κυριολεκτικά την μοτοσυκλέτα του, στην πίστα Red Bull Ring την Κυριακή που μας πέρασε, έχει στοιχειώσει τους θεατές και τους εμπλεκόμενους με τον αγώνα. Ο Ισπανός αναβάτης δήλωσε ότι έμεινε από φρένα και πήδηξε από την μοτοσυκλέτα του, πριν αυτή πέσει στα φουσκωτά προστατευτικά με 230 χλμ/ώρα και πάρει φωτιά, συμβάν που οδήγησε σε κόκκινη σημαία.
 
Μια μέρα μετά τον αγώνα, η Yamaha προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Ο Vinales χρησιμοποιούσε το «συμβατικό» σύστημα φρένων στην M1 του και όχι μια εξελιγμένη εκδοχή του, που επέλεξαν οι Rossi, Quartararo και Morbidelli. Ο Massimo Meregalli, διευθυντής της ομάδας, είπε: «Δεν περιμέναμε αυτό που θα συμβεί. Χρησιμοποιήσαμε το συμβατικό σύστημα με τον Vinales, γιατί ο Maverick δεν υπέφερε από τις υψηλές θερμοκρασίες που αντιμετώπισαν οι άλλοι 3 το Σαββατοκύριακο. Επίσης όταν ο Maverick δοκίμασε το νέο σύστημα, δεν του άρεσε η αίσθηση του»
 
«Πιθανόν επειδή ήταν πίσω από άλλους αναβάτες, δεν είχε καλή ψύξη στο σύστημα και μετά τον 5ο γύρο, ένιωθε κάτι, αλλά έκανε διαχείριση. Δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε και ευτυχώς ο Maverick είναι καλά. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη και αυτό δεν θα είναι εύκολο, γιατί η μοτοσυκλέτα του δεν είναι σε καλή κατάσταση» συμπλήρωσε ο Meregalli.
 
Παρά τα γεγονότα αυτά, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από άλλους αναβάτες, κυρίως επειδή ο Vinales παρέμεινε στην πίστα, ενώ γνώριζε ότι είχε πρόβλημα στα φρένα. Ο Alex Rins, συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Αν ο Maverick γνώριζε για λίγους γύρους ότι είχε μείνει από φρένα και για αυτό σήκωνε το χέρι του, είναι φυσιολογικό ότι θα είχε μπει στα pits νωρίτερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να συνεχίσει. Θα το συζητήσουμε σίγουρα αυτό στην επόμενη συνάντηση της επιτροπής ασφαλείας».