Ο Toni Bou

Toni Bou: Κέρδισε τον 28o του τίτλο στα Trial!

O αθλητής με τους περισσότερους τίτλους ανεξαρτήτως σπορ, παγκοσμίως, πήρε έναν ακόμα: Μιλάμε για τον Toni Bou, που στέφθηκε στην TrialGP! Δείτε αναλυτικά.

Ο Toni Bou εξακολουθεί να παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στον κόσμο του επαγγελματικού trial, αφού πρακτικά δεν υπάρχει αντίπαλος για αυτόν και οι τίτλοι του έρχονται ο ένας μετά τον άλλον. Ο Ισπανός αναβάτης-θαύμα, κατέκτησε το Trial GP (trial εξωτερικού χώρου) για 14η συνεχόμενη φορά, και έτσι σε συνδυασμό με τα ισάριθμα πρωταθλήματα του στα Trial εσωτερικού χώρου, οι τίτλοι του είναι 28.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο Toni Bou είναι μακράν ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους της καριέρας του, σε οποιοδήποτε άθλημα, όλων των εποχών!
 
Το πρωτάθλημα των TrialGP ήταν μια δύσκολη περίσταση για φέτος, με τον κορωνοϊό αρχικά να αναγκάζει τους διοργανωτές να αναθεωρήσουν πλήρως το πρόγραμμα των αγώνων. Ο ίδιος ο Bou, τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και η υπόθεση έγινε ακόμα δυσκολότερη. Όμως ο Ισπανός δεν το έβαλε στιγμή κάτω και έτσι, στην Ιταλία, εξασφάλισε το πρωτάθλημα.
 
Ο Bou δήλωσε για την περίσταση: «Δεν περίμενα να πάρω σήμερα τον τίτλο, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνα, όπως και όλοι αυτής της χρονιάς, ήταν πολύ εύκολο να βρεθώ από την πρώτη στην 7η θέση και δεν είχα περιθώριο πτώσης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό τον τίτλο και ακόμα περισσότερο φέτος, που ήταν τόσο παράξενη χρονιά με λόγες δοκιμές και πολλές προπονήσεις. Κερδίσαμε και τους δύο τίτλους, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε καλά και να γιορτάσουμε».