Το νέο Vitpilen σας προκαλεί να το οδηγήσετε!

H Vitpilen 701 είναι μία από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες αυτή την στιγμή, ουσιαστικά μία άσκηση design και πολυτέλειας, που συνδυάζεται με μια πολλά υποσχόμενη μηχανολογική βάση.

Το μοντέλο παραγωγής είναι αξιοσημείωτα κοντά στην εμφάνιση, με το Concept του 2015, φυσικά με τις απαραίτητες προσαρμογές για την παραγωγή. Ωστόσο, η βασική του μορφή, άρα και η ιδέα πίσω από την μοτοσυκλέτα, είναι η ίδια. Παράλληλα, η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Ο κτηνώδης μονοκύλινδρος κινητήρας των 701 κ.εκ. της Husqvarna αποδίδει 75 ίππους, αλλά η λειτουργία του είναι τόσο ομαλή, που πραγματικά σκέφτεσαι ότι αυτό που λειτουργεί κάτω από τα πόδια σου ΔΕΝ είναι μονοκύλινδρος! Το μοτέρ του 701 δεν παρουσιάζει κραδασμούς, ούτε τραχύτητα, σε ανταμείβει ωστόσο με πλούσιο ήχο και μπόλικη ροπή.

Το Vitpilen 701 μπορεί να σου δημιουργήσει μια εντύπωση έντονα σπορ εργονομίας, όταν ανέβεις πάνω του για πρώτη φορά, οδηγώντας το όμως για λίγη ώρα καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ισορροπία. Τα κλιπ-ον και η ψηλά τοποθετημένη σέλα τοποθετούν τον αναβάτη σε μία café racer θέση οδήγησης, η οποία όμως είναι από τις πιο «προσιτές» εργονομικά  σε μοντέλα της κατηγορίας.

Πλαίσιο-χωροδικτύωμα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP και φρένα της Brembo αποτελούν μια βάση, που μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις ακόμη και σε έντονη αθλητική οδήγηση. Στην περίπτωση του Vitpilen, επιτελούν ένα ρόλο ακόμα: Εξασφαλίζουν μια οδηγικά στιβαρή μοτοσυκλέτα, ικανή για κάθε σενάριο μετακίνησης.

Σε μία αξιόλογη μηχανολογική βάση, η Husqvarna εφάρμοσε μια βραβευμένη σχεδίαση και το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα με έντονη ταυτότητα. Θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από όσους θέλουν να ξεχωρίζουν όπου και αν βρεθούν, χωρίς να συμβιβάζονται και σε οδηγικό επίπεδο.