Tips οδήγησης σε βρεγμένους δρόμους

Tips οδήγησης σε βρεγμένους δρόμους

Με τα χιόνια να λιώνουν σιγά – σιγά, οι δρόμοι θα είναι βρεγμένοι, οπότε η μετακίνηση με μοτοσυκλέτα απαιτεί έξτρα προσοχή.

Έχουμε μιλήσει σε άλλα μας άρθρα για το πώς μπορείτε να παραμένετε στεγνοί σε μια μοτοσυκλέτα και τους τρόπους για να αντιμετωπίζετε με ευκολία τις καιρικές συνθήκες όσο και να σας δυσκολεύουν.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να οδηγείτε τη μοτοσυκλέτα σας με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος.

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές και μετακινηθείτε με ασφάλεια:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους βρεγμένους δρόμους είναι η μειωμένη πρόσφυση. Βαμμένες γραμμές, καλύμματα φρεατίων και σχάρες μεταλλικών γεφυρών είναι πραγματικά επικίνδυνες ζώνες. Επίσης, οι λακκούβες μπορεί να κρύβουν βαθιές τρύπες. Αν δείτε λιμνάζοντα νερά στο δρόμο, δώστε προσοχή. 

Οι απαλές ελεγχόμενες κινήσεις είναι το κλειδί. Δεν χρειάζεται να οδηγείτε πολύ πιο αργά στη βροχή, αλλά καλύτερα να μην πλαγιάσετε πολύ, ή ξαφνικά. Να είστε συντηρητικός, δεν είναι ώρα να τα δώσετε όλα.

Θα πρέπει βέβαια να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα. Αν ο ρουχισμός σας είναι ακατάλληλος και δεν έχετε μαζί σας ούτε ένα αδιάβροχο, θα βραχείτε ως το κόκκαλο, οπότε και οι συμβουλές μας δεν θα σας φανούν χρήσιμες. Ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι ένα αδιάβροχο μπουφάν και ένα αδιάβροχο παντελόνι, ενώ αν έχετε μαζί και αδιάβροχες γκέτες ο εξοπλισμός σας θα είναι πληρέστατος.

Προσπαθήστε να οδηγείτε ομαλά, σαν να έχετε τη γιαγιά σας στο πίσω μέρος και να την πηγαίνετε βόλτα. Κρατήστε τα φρένα σας στεγνά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα πιέζετε ελαφρά κάθε τόσο, προκειμένου να τα ζεστάνετε και να απομακρύνετε το νερό.

Είναι καλό να αλλάζετε νωρίτερα ταχύτητες ώστε να μένουν χαμηλά οι στροφές του κινητήρα και εκμεταλλευτείτε το φρένο του κινητήρα κατά την επιβράδυνση για να αποφύγετε κάποιο μπλοκάρισμα τροχού.

Τέλος, φορέστε ένα κράνος full-face. Σε υψηλές ταχύτητες, θα αισθάνεστε ακόμη και τις μικρές σταγόνες βροχής σαν σφαίρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Αυτό και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα άρθρα θα βρείτε στο blog του Toofast.