Τη βάζεις αγγελία; Έτσι θα τραβήξεις καλύτερες φωτογραφίες

Τη βάζεις αγγελία; Έτσι θα τραβήξεις καλύτερες φωτογραφίες

Αν αποφάσισες να πουλήσεις την παλιά σου μοτοσυκλέτα, δες πώς θα την κάνεις πιο ελκυστική τραβώντας καλύτερες φωτογραφίες.

Οι αγγελίες με μοτοσυκλέτες είναι χιλιάδες και αυτός που ενδιαφέρεται για μεταχειρισμένη έχει πολλές επιλογές για να διαλέξει. Αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για τη δική σου μοτοσυκλέτα, πρέπει να τη “διαφημίσεις” σωστά. Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι να τραβήξεις ωραίες φωτογραφίες και να την κάνεις ελκυστική. Οι περισσότεροι βγάζουμε φωτογραφίες χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις από φωτογραφία και χωρίς φωτογραφική μηχανή, μιας και οι κάμερες των σύγχρονων κινητών έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συνήθως παρκάρεις σε ένα όμορφο σημείο, κατεβαίνεις από τη μοτοσυκλέτα και τραβάς φωτογραφίες. Πρέπει όμως να σκεφτείς λίγο το κάδρο και να τραβήξεις με τέτοιο τρόπο τη φωτογραφία που να μη φαίνεται η σκιά σου. Επίσης, απέφυγε στοιχεία που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή αυτού που βλέπει τη φωτογραφία, μακριά από τη μοτοσυκλέτα σου, όπως πινακίδες. Ένα όμορφο φόντο είναι πάντα καλό, αλλά μην ξεχνάς ότι η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι στο προσκήνιο.

Σκέψου το σημείο από που τραβάς. Έχουμε δει συχνά φωτογραφίες τραβηγμένες από ψηλά γιατί ο “φωτογράφος” ήταν πολύ ψηλότερος από τη μοτοσυκλέτα. Όταν φωτογραφίζεις από το ύψος του ρεζερβουάρ ή και χαμηλότερα δίνεις στη μοτοσυκλέτα μια πιο επιβλητική παρουσία και τη βοηθάς ώστε να είναι στο επίκεντρο. Είναι πολύ σημαντικό να φωτογραφίζεις από τη μεριά που χτυπάει ο ήλιος, ώστε να φωτίζονται σωστά οι λεπτομέρειες. Επίσης, σκέψου και τη γωνία της ίδιας της μοτοσυκλέτας. Είναι στο πλαϊνό σταντ και έχει κλίση ή είναι στο διπλό και στέκεται όρθια; Αν δεν θέλεις να έχει μεγάλη κλίση μπορείς να τοποθετήσεις μια πέτρα κάτω από το σταντ.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά βιντεάκια από τα οποία μπορείς να πάρεις ιδέες και tips για να βγάζεις εύκολα εντυπωσιακές φωτογραφίες. Το καλύτερο βέβαια που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς. Δεν υπάρχει πια ο περιορισμός των 24 ή 36 καρέ που είχαν τα φιλμ παλιά. Ακόμα και οι επαγγελματίες βγάζουν πολλές φωτογραφίες και στη συνέχεια διαλέγουν την καλύτερη, αυτό πρέπει να κάνεις κι εσύ. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση που απλώς θέλεις όμορφες φωτογραφίες για τους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


3 φορές πιο αποδοτική αγγελία με σωστές φωτογραφίες.
Όταν φωτογραφίζεις από το ύψος του ρεζερβουάρ και κάτω η μοτοσυκλέτα φαίνεται πιο επιβλητική.
Να φωτογραφίζεις από τη μεριά που χτυπάει ο ήλιος, ώστε να φωτίζονται όλες οι λεπτομέρειες.
Μη φαίνεται η σκιά σου ή άλλα αντικείμενα που τραβούν την προσοχή, η μοτοσυκλέτα είναι το επίκεντρο.
Εσύ έχεις απογοητευτεί τελικά βλέποντας από κοντά τη μοτοσυκλέτα μιας αγγελίας;