Τα διάτρητα τμήματα κάνουν πολύ καλή δουλειά όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν.

Τα προστατευτικά του είναι επιπέδου 2.

Αρκετά ευρύχωρες είναι όλες οι τσέπες του GTX.

Test jacket: AGVPro GTX

Μόλις μάθαμε ότι θα δοκιμάζαμε ακόμα ένα μπουφάν της AGVPro ξέραμε ότι στα χέρια μας θα έχουμε ένα value for money προϊόν που είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Ελλήνων αναβατών.

 


Τιμή: 130 ευρώ


Το GTX αναφέρεται στον κατάλογο της AGVPro ως jacket 4 εποχών, αλλά τα διάτρητα τμήματα δείχνουν ότι προορίζεται για πιο ανοιξιάτικο καιρό.

 

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Είναι κατασκευασμένο από Cordura 600D, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως προς την αντοχή της στην τριβή και τη διάτρηση. Αυτή συνδυάζεται με διάτρητο ύφασμα Tenax στα μανίκια, την πλάτη και τον θώρακα. Το μήκος των 2/3 ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα σε τουριστικό και σπορ μπουφάν, πράγμα που θα ικανοποιήσει μεγάλο ποσοστό αναβατών. Πρόκειται για ένα ελαφρύ μπουφάν, με βάρος 1,8 κιλά, που όπως διαπιστώσαμε είναι εύκαμπτο και άνετο. Διαθέτει κουμπιά που ρυθμίζονται σε 2 θέσεις στο κολάρο και τα μανίκια, καθώς και ιμάντες σύσφιξης στη μέση, που του επιτρέπουν να αγκαλιάζει σωστά το σώμα του αναβάτη και να μην ανεμίζει.

Έχει τρεις πρακτικές τσέπες, δυο εξωτερικές και μια εσωτερική, όλες μεγάλης χωρητικότητας, ενώ ακόμα δυο τσέπες, για κινητό και έγγραφα, υπάρχουν στη θερμική επένδυση. Μας άρεσε το μεγάλο κεντρικό φερμουάρ με την υφασμάτινη προέκταση που κάνει εύκολο το χειρισμό του ακόμα και με γάντια. Το GTX είναι ακόμα ένα μπουφάν της AGVPro που σε επίπεδο ποιότητας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από προτάσεις πολλαπλάσιας τιμής. Ραφές, κουμπιά και ιμάντες είναι πολύ προσεγμένα τόσο στην όψη, όσο και στην αίσθηση και δεν παρατηρήσαμε κάποια φθορά το διάστημα που το είχαμε στην κατοχή μας.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Η εσωτερική, θερμική επένδυση είναι αφαιρούμενη και το GTX προσαρμόζεται εύκολα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μια τυπική ανοιξιάτικη ημέρα. Στην πρωινή ή τη βραδινή δροσιά η επένδυση μας κρατούσε ζεστούς, ενώ το μεσημεράκι, την αφαιρούσαμε όταν έπρεπε να κινηθούμε στο κέντρο και τότε οι μεγάλες διάτρητες επιφάνειες επέτρεπαν στον αέρα να περάσει κρατώντας το σώμα δροσερό. Σε συνθήκες ψύχους η θερμοκρασία στο εσωτερικό του έπεσε κατά 10 βαθμούς σε 1,3 λεπτά, ενώ σχεδόν 3 λεπτά χρειάστηκαν για να πέσει κατά 20, νούμερα που βρίσκονται στο μέσο όρο ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μπουφάν.

Δεν θα το χαρακτηρίζαμε 4 εποχών όχι γιατί δεν μπορεί να φορεθεί το χειμώνα, αλλά γιατί δεν θα σε προστατέψει από το νερό της βροχής. Η Cordura του έχει αδιάβροχη μεμβράνη DRY-TEX, όμως το νερό θα περάσει από το διάτρητο ύφασμα, οπότε είναι απαραίτητο ένα αδιάβροχο εξωτερικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ