Την εικόνα της αγοράς δικύκλου για τον Μάρτιο του 2020 μας έδωσε ο ΣΕΑΑ.

Ταξινομήσεις Μαρτίου: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΑΑ

Τα πρώτα δεδομένα από τις ταξινομήσεις δικύκλων για τον Μάρτιο, αποκαλύπτονται μέσα από τα στατιστικά του ΣΕΑΑ. Τι «έγραψε» η ελληνική αγορά; Δείτε περισσότερα.

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας στον οποίον ξεκίνησαν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας, τα οποία φυσικά εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας συμπεριέλαβαν και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής, αλλά και μια γενικότερη αβεβαιότητα. Την ανάλογη αναφορά κάνει ο ΣΕΑΑ στο σημερινό δελτίο τύπου του, στο οποίο αναφέρει τις ταξινομήσεις δικύκλων για τον περασμένο μήνα.
 
Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο ταξινομήθηκαν 1.548 δίκυκλα άνω των 50 κ.εκ., εμφανίζοντας μια μείωση της τάξης του 35,5% σε σχέση με πέρσι. Σημειώνουμε ότι κατά τον Μάρτιο του 2019, σημειώθηκαν 2.401 ταξινομήσεις δικύκλων στην χώρα μας.
 
Το αρνητικό πρόσημο ταξινομήσεων για τον Μάρτιο δεν επηρέασε ακόμα, ωστόσο, την απόδοση του τριμήνου, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2020 ταξινομήθηκαν 6.086 δίκυκλα, σε σχέση με τα 5.802 του περσινού αντίστοιχου τριμήνου. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 4,9%, στην οποία καίριο ρόλο έπαιξε και το άλμα ταξινομήσεων που παρατηρήσαμε τον Φεβρουάριο, όταν και είχαμε αύξηση 38%.
 
Περιμένουμε και τα αναλυτικότερα δεδομένα του ΣΕΑΑ, για τις επιδόσεις ανά εταιρεία και ανά μοντέλο.