Ταξινομήσεις Μαΐου: Σαφή σημάδια ελπίδας!

Η στροφή στην μοτοσυκλέτα είναι σαφής: Τα στοιχεία των ταξινομήσεων δείχνουν, πως η ελληνική αγορά τίθεται σε τροχιά ανάκαμψης με γρήγορους ρυθμούς, μετά την άρση των μέτρων. Δείτε περισσότερα.

Όπως είχαμε γράψει και στις αρχές Μαΐου, όταν ο ΣΕΑΑ δημοσίευσε τα στοιχεία ταξινομήσεων του Απριλίου, η ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας σε καμία περίπτωση δεν κατέρρευσε, ελέω κορωνοϊού. Παρά την πτωτική τάση που έφερε ο Απρίλιος, το πρόσημο της χρονιάς παρέμεινε θετικό. Τώρα, ο ΣΕΑΑ κοινοποιεί και τα δεδομένα ταξινομήσεων του Μαΐου, του πρώτου μήνα μετά την άρση του lockdown όπου τα νούμερα φέρνουν ελπίδες.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις εμφανίζουν σαφώς μείωση, αλλά με έντονη την τάση ανόδου, αφού εντός Μαΐου ταξινομήθηκαν 3.655 δίκυκλα άνω των 50 κ.εκ., κατά 24,6% λιγότερα από πέρσι, ίδιο μήνα. Παράλληλα, το πρώτο 5μηνο «έγραψε» ταξινομήσεις 10.663 δικύκλων, έναντι 13.983 του ίδιου διαστήματος για το 2019 –μια πτώση της τάξης των 23,7%.
 
Ιθύνοντες της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλετών, έχουν προβλέψει μια πορεία αγοράς τύπου V, δηλαδή με μια απότομη και έντονη πτώση, η οποία θα συνοδευτεί από μια αντίστοιχα απότομη και έντονη άνοδο. Περιμένουμε περισσότερα…
 
Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύθηκαν τα δεδομένα ταξινομήσεων και για την Ιταλία, την χώρα που χτυπήθηκε τόσο βάναυσα από τον ιό και είδε την αγορά δικύκλου της να καταρρέει: Από το -97% του Απριλίου, ο Μάιος έδειξε μια μείωση της τάξης μόλις του -10,35%! Το «γύρισμα» είναι σαφές…