Σε ένα δύσκολο παιχνίδι ισορροπίας, οι μοτοσυκλέτες παραμένουν στο ύψος τους.

Ταξινομήσεις Αυγούστου: Στο ύψος τους οι μοτοσυκλέτες

Με μικρές απώλειες, αλλά χωρίς σημάδια μεγάλης υποχώρησης συνεχίζουν οι ταξινομήσεις δικύκλων στην χώρα μας, με τα δεδομένα για τον Αύγουστο να γίνονται διαθέσιμα. Δείτε περισσότερα.

Το 2020 είναι μια χρονιά-πρόκληση για τις παγκόσμιες αγορές μοτοσυκλετών, αφού ο κορωνοϊός προκάλεσε άνευ προηγουμένου αναταραχή στις αγορές. Όμως, η μοτοσυκλέτα δείχνει ότι είναι το όχημα προτίμησης για την μετά καραντίνας εποχή και η ελληνική αγορά δείχνει ότι κρατιέται στο ύψος της.
 
Πιο συγκεκριμένα, για τον Αύγουστο του 2020 σημειώθηκαν 2.892 ταξινομήσεις δικύκλων άνω των 50 κ.εκ., σημαίνοντας μια μείωση της τάξης του -9,3% σε σχέση με τον περσινό μήνα. Η εικόνα δείχνει ότι η αγορά δικύκλου δεν χάνει σημαντικά σε σχέση με πέρσι, ειδικά αν την συγκρίνουμε με αυτή του αυτοκινήτου, που σημειώνει απώλειες της τάξης του -28,6% για τον Αύγουστο (και -39,1% για το 1ο οκτάμηνο του 2020).
 
Παράλληλα, από την αρχή του έτους, έχουν ταξινομηθεί συνολικά 23.785 δίκυκλα, ενδεικνύοντας μια μείωση 14,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όποτε ταξινομήθηκαν 27.928 μοτοσυκλέτες.
 
Μείνετε συντονισμένοι και για την αναλυτική ματιά στις ταξινομήσεις ανά κατηγορίες, που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.