Αλλάζουν όλα στα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν τα MotoGP από το 2024 και μετά από το 2027.

Αλλάζουν όλα στα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν τα MotoGP από το 2024 και μετά από το 2027.

Τα MotoGP αφήνουν στο παρελθόν τα ορυκτά καύσιμα

Μια νέα εποχή ξεκινάει για τα MotoGP, η οποία θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια με πρώτο μεγάλο σταθμό, το 2027.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία αγωνιστική διοργάνωση μοτοσυκλέτας του κόσμου ανακοίνωσε τον σχεδιασμό παύσης χρήσης ορυκτών καυσίμων από το 2027 και μετά, με την σταδιακή εισαγωγή και επέκταση νέων τεχνολογιών εξασφάλισης του «μαγικού ζωμού» των αγωνιστικών μοτοσυκλετών.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Από το 2024 το 40% του καυσίμου θα είναι «βιώσιμης παραγωγής»

Το πρώτο μεγάλο βήμα θα γίνει άμεσα, καθώς από το 2024 και μετά, το MotoGP θα χρησιμοποιεί καύσιμα εξασφαλισμένα με βιώσιμους τρόπους, κατά 40%. Αυτό στην πράξη θα σημαίνει ότι το ποσοστό αυτό του καυσίμου, θα πρέπει να παράγεται είτε συνθετικά, είτε από βιομάζα η οποία δεν θα συνδέεται με την βιομηχανία τροφίμων.
 

Οριστικό αντίο στα ορυκτά καύσιμα από το 2027

Σε βάθος 5ετίας, το MotoGP ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί 100% μη ορυκτό καύσιμο σε όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα, βάσει του κανονιστικού πλαισίου των MotoGP που προβλέπει μεγάλες αλλαγές κανόνων κάθε 5 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι οι μοτοσυκλέτες Grand Prix θα χρησιμοποιούν κινητήρες καύσης, τουλάχιστον μέχρι και το 2032.
 

Με το βλέμμα στο μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Με την κλιματική κρίση να μαίνεται, η μετάβαση της αυτοκίνησης συνολικά προς ένα μέλλον με μηδενικούς ρύπους, είναι στόχος όλων των τομέων της. Το MotoGP ακολουθεί εδώ, φυσικά, το μονοπάτι της Formula 1 και αξίζει να σημειωθεί, ότι η χρήση και η δοκιμή των νέων τεχνολογιών καυσίμων στο αγωνιστικό επίπεδο είναι ύψιστης σημασίας. Και αυτό, διότι οι νέες τεχνολογίες θα δοκιμαστούν στα όρια τους, προτού περάσουν και στην ευρύτερη χρήση, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση στους αγώνες. Εννοείται, ότι δεν θα δοκιμαστούν μόνο τα νέα καύσιμα και η επάρκεια του ρόλου τους, αλλά και οι διαδικασίες παραγωγής αυτών, πριν κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ αυξημένη ζήτηση σε περίπτωση της επέκτασης της χρήσης των συνθετικών καυσίμων, και έξω από τις πίστες.  
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »