Μοτοσυκλέτες όπως η KTM 1290 Superduke είναι ήδη φθηνότερες στην Γερμανία, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.

Στη Γερμανία μειώνουν το ΦΠΑ στις μοτοσυκλέτες

Μια είδηση που αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης της χώρας, για ενίσχυση της οικονομίας της μετά τις συνέπειες το κορωνοϊού, ανακοινώθηκε σε διεθνή μέσα. Δείτε περισσότερα.

Βάσει της μεγάλης έρευνας που είχαμε κάνει πέρσι, για τις τιμές των μοτοσυκλετών στην χώρα μας, η Ελλάδα έχει μακράν τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις για την απόκτηση μοτοσυκλέτας, με το ΦΠΑ να αγγίζει το 24%. Η Γερμανία, από την άλλη, έχει ένα από τα μικρότερα ΦΠΑ για τις μοτοσυκλέτες αντίστοιχα και όπως ανακοινώνεται… αυτό θα μειωθεί σύντομα κι άλλο.
 
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την τόνωση της οικονομίας της, μεταξύ αυτών και την μείωση του ΦΠΑ σε όλες τις κατηγορίες του. Η «μεγάλη» κατηγορία θα πέσει στο 16% από το  19%, ενώ η «μικρή» κατηγορία θα μειωθεί στο 5% από το 7%. Οι μοτοσυκλέτες υπάγονται στην «μεγάλη» κατηγορία και τα μέτρα θα τις επηρεάσουν άμεσα.
 
Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι δίνεται περιθώριο στις τιμές των μοτοσυκλετών να μειωθούν, στην Γερμανία. Ήδη, KTM και Triumph ανακοίνωσαν νέες τιμές για τις μοτοσυκλέτες στην χώρα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά τα ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα, υπάρχει πιθανότητα παρόμοια μείωση φόρων να γίνει και στην Ιταλία (η οποία θα επωφελήσει τους κλάδους που ζημιώθηκαν περισσότερο από τον COVID-19). Μήπως ήρθε η ώρα, τέτοια μέτρα να ληφθούν και για την χώρα μας;