O Bradley Smith δοκιμάζοντας την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Energica

Smith: Τι δήλωσε για την αγωνιστική MotoE;

Την νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Energica, που θα αγωνίζεται του χρόνου στα MotoE, δοκίμασε ο Bradley Smith. Τι σχόλια έκανε;

Όπως ξέρουμε εδώ και καιρό, η σεζόν του 2019 θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με την κατηγορία MotoE και τις μοτοσυκλέτες της Ιταλικής Energica.  Στις πρώτες δοκιμές της κατηγορίας στην Jerez, την άποψή του για την νέα αγωνιστική εξέφρασε ο Bradley Smith, που την οδήγησε.

Ο δοκιμαστής της Aprilia δήλωσε ότι… ενθουσιάστηκε με την νέα μοτοσυκλέτα! Είπε μάλιστα: «Είναι συναρπαστικό! Πέρασα πιο ωραία από ότι νόμιζα στην αρχή, γιατί συνήθως θέλω λίγο χρόνο να συνηθίσω καταστάσεις. Είναι πολύ φιλικές και έχει γίνει μια φοβερή δουλειά ανάπτυξης από τον Loris και τους ανθρώπους της εταιρείας, αλλά και από την Michelin που έφτιαξε ελαστικά κατάλληλα για την μοτοσυκλέτα.»

«Γενικά, είναι διαφορετικό το κόνσεπτ και το στυλ οδήγησης που απαιτείται, αν και εγώ ένιωσα άνετα από την αρχή. Η ταχύτητα μέσα στην στροφή θα είναι στοιχείο κλειδί, θα πρέπει να μπορείς να κουβαλήσεις πολλά χιλιόμετρα μέσα στην στροφή και καταλήγεις να χρησιμοποιείς όλη την πίστασχολίασε ο Βρετανός.

Σε σχέση με το πώς οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν σε επίπεδο δύναμης, ο Smith είπε: «Η δύναμη έρχεται πολύ ομαλά από τα χαμηλά και δεν είναι στην πραγματικότητα πολύ άμεση. Πρέπει να προσέχεις στο αρχικό άνοιγμα, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια καμπύλη απόδοσης που έχει εξομαλυνθεί πολύ. Ακόμη και στην βροχή, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη ασφαλείας που υπάρχει, αν μπορείς να ελέγξεις τον καρπό σου»

Τελος, ο Smith μίλησε και για το βάρος των νέων μοτοσυκλετών αυτών: «Είναι πολύ βαριές, άρα το φρενάρισμα είναι η περιοχή που χρειάζεται την μεγαλύτερη κατανόηση και θα είναι το σημείο που θα πάει την μοτοσυκλέτα στο άλλο επίπεδο. Το να σταματήσεις μια μοτοσυκλέτα 240 κιλών χωρίς να υπερφορτώσεις το μπροστινό, θα είναι σπαζοκεφαλιά»