O Max Biaggi (δεξιά) μαζί με τον Ivano Beggio, σε στιγμή βράβευσης.

«Σαν πατέρας ο Beggio»

Ο αγωνιζόμενος Max Biaggi μιλά για τον εκλιπόντα Ivano Beggio, που ήταν ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε. Δείτε τι ακριβώς δήλωσε.

Τα νέα του θανάτου του Ivano Beggio δημιούργησαν θλίψη στον χώρο της μοτοσυκλέτας αλλά και των αγώνων, καθώς ο Beggio ήταν ουσιαστικά αυτός που έβαλε την Aprilia στον χώρο αλλά και ανακάλυψε πολλούς σημαντικούς αναβάτες. Πολλοί αναβάτες μίλησαν για τον Beggio και ένας από αυτούς ήταν ο Max Biaggi, ένας από τους πλέον επιτυχημένους αγωνιζόμενους του παρελθόντος.

Ο Biaggi, ο οποίος έκανε την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση με την Aprilia to 1991, είπε για τον Beggio: «Ήταν για μένα μέρος της αθλητικής μου ζωής, σαν ο πατέρας μου στους αγώνες. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, όταν ήμουν λίγο μεγαλύτερος από ένα παιδί»

«Ήταν γενναίος και έξυπνος και αυτά είναι τα δύο στοιχεία που θυμάμαι πιο έντονα από αυτόν. Ήξερε πώς να βάλει το πάθος του στην υπηρεσία των ικανοτήτων του, να βρίσκει πάντα την δύναμη και την ενέργεια για το επόμενο βήμα. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, ήρθαν οι πολλές μου νίκες με την Aprilia», είπε ο Ιταλός πρώην αγωνιζόμενος.