net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πληθώρα πληροφοριών θα προβάλλονται κατ επιλογή του αναβάτη στην Smart ζελατίνα της Samsung, που εξελίχθηκε με την συνεργασία της Yamaha.

Διάφανη και σε τοποθετημένη μελετημένα σε τέτοια θέση, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του αναβάτη.

Smart Ανεμοθώρακας!

Με τα smartphones και τις εφαρμογές τους να έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι διεισδύουν σιγά – σιγά και στους δύο τροχούς. Τελευταία εξέλιξη, η Smart ζελατίνα scooter από την Samsung!

 
H συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Samsung σε συνεργασία με την Yamaha και παρουσιάστηκε εχθές (17/3) στο Μιλάνο, με φορέα αυτής, ένα Tricity. Πρόκειται για μια οθόνη τοποθετημένη σε περίοπτη θέση στην ζελατίνα – ανεμοθώρακα, πάνω στην οποία προβάλλονται πληροφορίες που λαμβάνονται από smartphone. 

H σύνδεση γίνεται μέσω Wi-Fi και με την χρήση  ενός app στο smartphone, ο αναβάτης έχει στην διάθεση πληθώρα πληροφοριών, ευανάγνωστα,  μπροστά στα μάτια του. Η θέση της οθόνης αυτής αλλά και το γεγονός ότι είναι διάφανη, δεν αποσπούν  την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. 

Επί της ουσίας, η οθόνη αυτή δεν φέρει υγρούς κρυστάλλους αλλά ο ρόλος της είναι κατ αντιστοιχία αυτός που έχει και το πανί προβολής σε έναν προτζέκτορα. Οι πληροφορίες προβάλλονται πάνω σε αυτή από έναν mini προτζέκτορα στην βάση της όλης κατασκευής και η δομή της διαθλά το φως, μεταφράζοντας το σε πληροφορία. 

Προς το παρόν, η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο, ενώ αναπτύσσεται με βάση το vehicle-to-vehicle πρωτόκολλο (δηλαδή την επικοινωνία μεταξύ μοτοσικλετών), σε συνεργασία με την BMW και την Honda.  

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ