Και τον κινητήρα του σκέφτεται ως πιθανό πρόβλημα ο Rossi.

Rossi: Θέλει κινητήρα V4;

Τις σκέψεις του για μια ριζική αλλαγή στα μηχανικά μέρη της Yamaha M1 εξέφρασε ο Valentino Rossi, μετά από ένα απογοητευτικό Misano. Δείτε περισσότερα…

Τα προβλήματα της Yamaha στο Moto GP δεν λένε να σταματήσουν και αυτή την φορά, στο τραπέζι πέφτει και ο κινητήρας της M1. Σε αντίθεση με την Ducati και την Honda, που αναμφίβολα αποδίδουν καλύτερα στο πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας V4 κινητήρα, η Yamaha χρησιμοποιεί ακόμη τον τετρακύλινδρο σε σειρά με τον crossplane στρόφαλο. Σύμφωνα λοιπόν με τον Rossi, είναι πολύ πιθανόν και ο κινητήρας αυτός να φέρει μερίδιο ευθύνης για την κακή απόδοση της Yamaha.

Ο «Γιατρός», o οποίος δεν έχει πάρει νίκη για πάνω από ένα χρόνο πλέον, μίλησε σχετικά με το θέμα λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανόν ο κινητήρας να χρειάζεται μια σχεδίαση από λευκό χαρτί. Είπε συγκεκριμένα: «είναι πιθανόν ότι ο κινητήρας μας είναι το πρόβλημα. Η Ducati και η Honda έμαθαν από εμάς μέσα στα χρόνια, γιατί οι κινητήρες τους ήταν πολύ επιθετικοί. Τους έκαναν πολύ περισσότερο σαν τον δικό μας, αλλά το πρόβλημα μπορεί να είναι στο ότι αυτοί έχουν κινητήρα V και εμείς σε σειρά.»

Ο Rossi μίλησε λίγο και για την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για καλύτερες κινήσεις των αντιπάλων του: «Είναι θαύμα που μπορώ να είμαι τρίτος στο πρωτάθλημα, αν σκεφτεί κανείς όλα όσα έχουν γίνει! Αν δείτε τα αποτελέσματά μου, έχω περισσότερα podium στο πρώτο μισό της χρονιάς. Φαίνεται ότι η Ducati και η Honda αμύνονται  καλύτερα από εμάς και πρέπει να μάθουμε γιατί.»