Ο Rossi πλαισιωμένος από τους οικοδεσπότες του ιταλικού Radio Deejay, Linus και Nicola Savino.

Rossi: Ο Marquez δεν φοβάται!

Για τον άσπονδο αντίπαλό του μίλησε ο Valentino Rossi σε ραδιοφωνική εκπομπή, χωρίς ωστόσο να πει κάτι κακό. Το αντίθετο μάλιστα! Δείτε περισσότερα…

Για την σχέση, εντός και εκτός πίστας, μεταξύ Rossi και Marquez, τα έχουμε… ξαναπεί.  Οι δύο αγωνιζόμενοι είναι κόκκινο πανί ο ένας για τον άλλο, όμως ο σεβασμός ανάμεσά τους είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Στον 25χρονο Ισπανό πολυπρωταθλητή, αναφέρθηκε ο Valentino Rossi, σε ραδιοφωνική εκπομπή της Ιταλίας.

Μιλώντας στον σταθμό Radio Deejay και αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην ηλικία του, ο Rossi απάντησε στην ερώτηση, αν έχει αίσθηση του φόβου: «Ναι, όπως όλοι οι αναβάτες. Με τον καιρό, μαθαίνεις τις πίστες και λειτουργείς καλά για τον αγώνα, ακόμη και αν οι πιο νέοι αναβάτες φοβούνται λιγότερο και αναρρώνουν πιο γρήγορα. Φοβόμαστε όλοι, κάποιοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, είναι κάτι που πρέπει να ξέρεις αν και εξαρτάται κατά πολύ από το πώς αντιδράς. Όσο περνούν τα χρόνια, ηρεμείς κάπως, οι τύποι στις Moto2 και Moto3 είναι πιο τρελαμένοι!»

Για τον Marquez, ο Rossi είπε τα εξής: «Παίρνει πολλά ρίσκα, είναι πολύ γενναίος και μερικές φορές μοιάζει σαν να μην φοβάται καθόλου. Είναι δυνατός, πέφτει και σηκώνεται αμέσως, τρέχει στα πιτ και βγαίνει αμέσως με την δεύτερη μοτοσυκλέτα. Φυσικά τον παρακολουθώ, όλοι μας το κάνουμε μεταξύ μας, μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Ρίχνουμε και κλεφτές ματιές ο ένας στα προφίλ του άλλου στα κοινωνικά δίκτυα: Είμαστε περίεργοι για προπονήσεις και διατροφή!»

O Rossi θα κάνει την πρώτη του σεζόν στην ηλικία των 40 ετών και αναφέρθηκε συνοπτικά, στο πως νιώθει για αυτό: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αγωνίζομαι στα 40 μου, το σημαντικό είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Όταν υπέγραψα, σκέφτηκα πάρα πολύ αν θα το έκανα ή όχι. Είμαι πεπεισμένος ότι αν βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα, θα είμαστε δυνατοί.»