Rossi: Λίγο τρομακτικό το Portimao!

Τις απόψεις του για την πίστα της Πορτογαλίας, στην οποία φέτος θα διεξαχθεί το φινάλε της σεζόν MotoGP, εξέφρασε ο Valentino Rossi. Ποιες είναι οι εντυπώσεις του;

Αυτές τις ημέρες, εν εξελίξει είναι επίσημο test των MotoGP στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία, την εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Οι μοτοσυκλέτες των MotoGP έχουν πάρα πολλά χρόνια να αγωνιστούν εκεί και η πίστα αποτελεί μια πρόκληση για αναβάτες και ομάδες. Κάποια από τα πρώτα σχόλια για την πολύ τεχνική πίστα, προήλθαν από τον ίδιο τον «Γιατρό», Valentino Rossi.
 
O Rossi δήλωσε, αφού οδήγησε στην πίστα χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου: «Η οδήγηση εδώ είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί είναι μια πίστα όμορφη και τεχνικά αρκετά δύσκολη. Είναι παράξενη πίστα γιατί έχει πολλές υψομετρικές μεταβολές. Αλλά είναι ωραία και η άσφαλτος είναι καλή, έχει καλή πρόσφυση. Μπορείς να το απολαύσεις πολύ οδηγώντας εδώ. Ήταν επίσης καλή μέρα για δοκιμές γιατί είχαμε καλές συνθήκες, που είναι σημαντικές όταν γνωρίζεις μια νέα πίστα».
 
«Υπάρχουν 3 ή 4 σημεία που είναι λίγο τρομακτικά, γιατί έχεις μεγάλα άλματα. Θα είναι δύσκολο να κρατήσεις μια MotoGP μοτοσυκλέτα σε επαφή με το έδαφος εκεί, αλλά γενικά είναι μια πολύ ομαλή πίστα για να οδηγήσεις, οπότε μου αρέσει» συμπλήρωσε ο Rossi, επισημαίνοντας εμμέσως τον «κίνδυνο» που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι πανίσχυρες μοτοσυκλέτες του MotoGP, σε μια νέα και αρκετά δύσκολη πίστα.
 
Ο τελευταίος αγώνας της φετινής απρόβλεπτης σεζόν, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου. Λέτε να φτάσει τόσο αργά και η στέψη του φετινού πρωταθλητή;