O Valentino Rossi

Rossi: «Και ναι, και όχι» από Petronas Yamaha

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την υποδοχή του Valentino Rossi στην Petronas Yamaha, ο επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος ακόμα σκέφτεται τις αποφάσεις του για το 2021. Δείτε περισσότερα.

Ο Valentino Rossi θα βρίσκεται εκτός εργοστασιακής Yamaha από το 2021 αφού την θέση του στην ομάδα, θα πάρει ο νεαρός Fabio Quartararo, ο οποίος εντυπωσίασε στην παρθενική του εμφάνιση ως rookie στη μεγάλη κατηγορία. Όλα δείχνουν ότι τα συμβόλαια αναβατών που προβλέπουν μεταγραφή, θα ισχύσουν κανονικά ακόμη και αν δεν γίνει κανένας αγώνας φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ο Rossi θα πρέπει να συμφωνήσει με κάποια ομάδα, αν θέλει να τρέχει και το 2021. Θα είναι αυτή η Petronas Yamaha; Ο Razlan Razali δεν είναι και τόσο σίγουρος.
 

Ο επικεφαλής της ομάδας, ερωτηθείς αν σκέφτεται να συμφωνήσει με τον Valentino Rossi για το επόμενο έτος, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε κάποιους αναβάτες στο μυαλό μας από την Moto2, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας Xavi Vierge. Αλλά και πάλι, χωρίς αγώνες και ίσως 10 Grand Prix σε όλη την σεζόν, αλλά και την συζήτηση για τον Rossi, είναι μια ανοικτή πιθανότητα.»
 
«Τώρα δεν ξέρουμε ακόμα και αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Θα δούμε όλες τις επιλογές και νομίζω ότι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα αποφασίσουμε για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Fabio» δήλωσε ο Razali, ο οποίος επίσης εκφράζει σαφώς την επιθυμία του να κρατήσει τον Franco Morbidelli στην ομάδα, αποκλείοντας το σενάριο της συνύπαρξης Rossi και Lorenzo…