Rossi: Η Yamaha δεν πρέπει να ξεγελιέται

Για άλλη μια φορά εριστικός απέναντι στην Yamaha στέκεται ο Valentino Rossi παρά την καλή εμφάνιση στον αγώνα της Ταϋλάνδης. Δείτε τι λέει.

Rossi και Vinales μπορεί να τα πήγαν αρκετά καλά στην Ταϋλάνδη στον αγώνα της Κυριακής, τερματίζοντας 4ος και 3ος αντίστοιχα, τα προβλήματα της Yamaha όμως κάθε άλλο παρά τελείωσαν. Αυτό θέλει να τονίσει ο «Γιατρός» με δηλώσεις του, υπενθυμίζοντας στην εταιρεία του  ότι ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Rossi τόνισε με τα λεγόμενά του πως θα ήταν λάθος να νομίζει η Yamaha, ότι τα προβλήματα λύθηκαν: «Υπάρχει αυτό το ρίσκο, να νομίζει η Yamaha ότι έλυσε τα θέματα της, αλλά είναι λάθος τρόπος σκέψης. Πάρα πολλές φορές οι μηχανικοί μας χαίρονται όταν ο Maverick κάνει έναν καλό χρόνο στις δοκιμές και λένε ότι το πέτυχαν. Αν ήμουν μηχανικός της Yamaha, θα κοιτούσα τα αποτελέσματα του δεύτερου μισού της σεζόν και δεν θα χαιρόμουν για έναν γρήγορο γύρο ή μια πρώτη σειρά εκκίνησης»

Ο Rossi έκανε μια σύντομη αναφορά στην απόδοση του στην Buriram, η οποία ήταν όπως λέει ο ίδιος, απροσδόκητη: «Στα χαρτιά δεν είναι καλή πίστα για εμάς. Περίμενα να υποφέρω περισσότερο, όπως περίμενα να είμαι δυνατότερος στο Misano για παράδειγμα, αλλά εκεί ήταν πολύ δύσκολα. Για εμένα ήταν η χάραξη της πίστας και το διαφορετικό grip στην άσφαλτο που μας βοήθησε.»

«Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να είσαι παντού δυνατός, όπως  η Ducati και η Honda. Για εμένα, μας λείπει κάτι, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε μια βελτίωση, θα δούμε τώρα στην Ιαπωνία» συμπλήρωσε ο Rossi.