Rossi: Δεν ικανοποιήθηκε με το μοτέρ του 2019

Τον νέο κινητήρα της M1 για το 2019 δοκίμασε ο Valentino Rossi, με τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά… Τι είπε;

Εξακολουθούν να είναι άσχημες οι ειδήσεις από το γκαράζ της Yamaha στα Moto GP. O Valentino Rossi δοκίμασε στην Μ1, τον κινητήρα του 2019 και δεν έμεινε ικανοποιημένος από αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός όταν ρωτήθηκε επί του θέματος, δήλωσε: «Δοκίμασα την πρώτη έκδοση του κινητήρα του 2019, ναι. Αλλά νομίζω και ελπίζω ότι δεν είναι και η τελική, ότι απλά είναι μια μικρή τροποποίηση, γιατί είναι πολύ παρόμοιος με τον τωρινό. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να το δουλεύουν, γιατί για εμένα ο κινητήρας είναι ένα από τα προβλήματά μας. Ελπίζω να τον κάνουν καλύτερο».

Ο Rossi συνέχισε να εκφράζει τις ανησυχίες του: «Με αγχώνει το ότι συνήθως στις δοκιμές μετά το Brno, ήταν η στιγμή που δοκιμάζαμε την μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια αυτό δεν έχει γίνει. Που είναι η νέα μοτοσυκλέτα; Δυστυχώς στις δοκιμές, δεν έχουμε δει πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά.»

Ο Rossi έκλεισε τις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν είναι δικός του ρόλος να υποδείξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Yamaha, προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστική.  «Για εμένα δεν είναι η δουλειά μου, να πω ότι χρειάζομαι έναν V κινητήρα ή να αλλαχτεί το πλαίσιο σε συγκεκριμένο τρόπο. Ότι λέω εγώ, είναι τα προβλήματα που βρίσκω».