net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Σάββατο 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας RedBullHillChasers στον Λυκαβηττό.

Ο Παναγιώτης Παρράς (μέση) ο Πέτρος Γκαζώνης (αριστερά) και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης ήταν οι τρεις πρώτοι του αγώνα.

RedBullHillChasers στον Λυκαβηττό!

Πετάλια, αλυσίδες, κράνη και περίπου 100 ποδηλάτες ρίχτηκαν στη μάχη του νυχτερινού uphillsprint, σε διαδρομή μήκους 300 μέτρων το περασμένο Σάββατο, 14 Ιουνίου, στο Λόφο του Λυκαβηττού.

 
Ποδηλάτες-άντρες και γυναίκες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες-από όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων (BMX, MountainBike, RoadCycling, FixedGear, Κούρσα κ.α.) δέχτηκαν την πρόκληση του RedBullHillChasers και τελικά νικητές στο βάθρο αναδείχθηκαν τρεις ποδηλάτες Κούρσας. Ο Παναγιώτης Παρράς κατέλαβε την πρώτη θέση, ο Πέτρος Γκαζώνης τη δεύτερη και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το BestFemaleAward κατέκτησε η Ειρήνη Μούκα, η οποία κατάφερε να προκριθεί στους 16 ταχύτερους του αγώνα.  

«Η διαδρομή μου ταίριαξε, είχα και λίγο τύχη, προσπαθούσα να φυλάξω τις δυνάμεις μου παρόλο που στο τέλος δεν ένιωθα τα πόδια μου και η αλήθεια είναι ότι τα υπόλοιπα bike disciplines είχαν μειονέκτημα έναντι της κούρσας, έτσι διαμορφώθηκε η τριάδα των νικητών. Δεν πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό και ότι μάλιστα θα βγω και νικητής!» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Παναγιώτης Παρράς ενώ η Ειρήνη Μούκα υποστήριξε: «Με μια τόσο μικρή διαδρομή που είναι όμως ανηφορική, κάθε μέτρο είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Το γεγονός του να συναγωνίζομαι με άλλους τύπους ποδηλάτων ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα». 

Με βάση το elimination format, η ποδηλατική αναμέτρηση ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι, κάτω από τον καυτό αττικό ήλιο, με τους προκριματικούς, από τους οποίους οι 48 ταχύτεροι διαγωνιζόμενοι πήραν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό. Το σήμα για την τελική ευθεία δόθηκε τελικά στις 21:00, με φόντο την ανηφόρα του θρυλικού αθηναϊκού λόφου και το ολόγιομο φεγγάρι.

Ο Αγώνας διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

BIKES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ