Προετοιμάσου για τα πρωτοβρόχια

Προετοιμάσου για τα πρωτοβρόχια

Δες, τώρα, πώς ο σωστός εξοπλισμός αναβάτη και μοτοσυκλέτας, αλλά και ο τρόπος οδήγησης θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις πρώτες βροχές.

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη καλός, αλλά η δροσιά και οι βροχές δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος και προσέξεις την ένδυση και την οδήγησή σου, θα αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις απότομες αλλαγές του καιρού και τους κινδύνους που αυτές κρύβουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Αλλαξε λάστιχα


Το κομμάτι των ελαστικών που έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο είναι πολύ μικρό και φροντίζει να σε κρατάει με ασφάλεια στον δρόμο. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ολισθηρότητα ενός βρεγμένου δρόμου κάνουν τα ελαστικά να δουλεύουν υπερωρίες. Για να τους δώσεις την ευκαιρία να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα καθήκοντά τους, θα πρέπει να τα έχεις πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να ελέγχεις τακτικά τις πιέσεις τους.   

Έχε μαζί σου αδιάβροχα


Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, η ημέρα να ξεκινάει με ηλιόλουστο καιρό και στην πορεία αυτός να χαλάει και να έρχεται κρύο και μπόρες. Για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα τερτίπια του καιρού, θα πρέπει να είσαι και κατάλληλα προετοιμασμένος. Ένα σετ αδιάβροχα, θα σε κρατήσει στεγνό κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σου και μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου, αφού έχει μικρό βάρος και δεν πιάνει πολύ χώρο.

Πάρε μπουφάν με αφαιρούμενη επένδυση


Αυτή την εποχή, η πρωινή δροσιά μπορεί να μετατραπεί σε ζέστη το μεσημέρι και ξανά σε δροσιά το βράδυ. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο το μπουφάν σου να μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Διάλεξε κάποιο που να διαθέτει μια εσωτερική επένδυση που να αφαιρείται, ώστε να τη χρησιμοποιείς μόνο όταν τη χρειάζεσαι. Όταν κρυώνεις ή ζεσταίνεσαι, η προσοχή σου αποσπάται και είναι πιο εύκολο να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα.

Οδήγησε αργά και ήρεμα


Στην επιφάνεια του δρόμου συσσωρεύονται βρωμιά, λάδια, χώμα και απορρίμματα, τα οποία με το νερό της βροχής μετατρέπονται σε ένα γλιστερό φιλμ. Απέφυγε τις απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις και οδήγησε ήρεμα χωρίς να πλαγιάζεις πολύ τη μοτοσυκλέτα. Τα πρώτα λεπτά βροχόπτωσης είναι και τα πιο κρίσιμα μέχρι να «καθαρίσουν» οι δρόμοι. Επίσης, έχε κατά νου ότι τα μεταλλικά καπάκια των υπονόμων και οι λευκές γραμμές στις διαβάσεις των πεζών, γλιστράνε πολύ, όταν είναι βρεγμένα. Απέφυγέ τα όσο μπορείς και αν πρέπει να περάσεις από πάνω τους, κράτα σταθερό το γκάζι με τη μοτοσυκλέτα όσο πιο όρθια γίνεται.