Pole position για τον Maverick Viñales στη Βαλένθια

Pole position για τον Maverick Viñales στη Βαλένθια

Νέο ρεκόρ για τον Viñales, ο πρώτος αναβάτης που μπαίνει στο 1:28.
Francesco Bagnaia πέρασε από τις πρώτες κατατακτήριες για να φτάσει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Προβλήματα για τον Jorge Martin, που θα ξεκινήσει από την 4η θέση.

Το τελευταίο Grand Prix μιας συναρπαστικής σεζόν εκτυλίσσεται στη Βαλένθια, στην πίστα Ricardo Tormo, και εκεί οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν από τα pits για τελεταία φορά φέτος ώστε να λάβουν μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Πρώτες Κατατακτήριες

Γεμάτες με μεγάλα ονόματα, οι πρώτες κατατακτήριες παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αναβάτες όπως ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), o Enea Bastianini (Leovo Ducati), o Alex Marquez (Gresini Ducati) και ο Fabio Quartararo (Μοnster Energy Yamaha) να βρίσκονται εκεί. 
Mετά τα πρώτα περάσματα ήταν ο Alex Marquez που κρατούσε την πρώτη θέση, όμως σύντομα ο Bagnaia ανεπιτέθηκε και έγραψε 1:29.185, το οποίο σε επόμενη προσπάθεια κατέβασε σε 1:29.054, ένα νέο ρεκόρ πίστας
Αυτό τον άφησε άνετα στην πρώτη θέση, με τον Alex Marquez να περνάει μαζί τους στις δεύτερες κατατακτήριες και στη μάχη της pole position. Οι Quartararo και Bagnaia, παρά τις προσπάθειές τους, δεν θα κατάφερναν να τους αντιμετωπίσουν και θα ξεκινήσουν τους τελευταίους αγώνες της χρονιάς από πολύ πίσω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεύτερες Κατατακτήριες

Με τον Bagnaia να έχει περάσει πλέον στη μάχη των δεύτερων κατατακτηρίων είχαμε και τους δύο διεκδικητές του τίτλου δίπλα δίπλα. 
Όμως ήταν οι Aprilia των Maverick Viñales και Aleix Espargaro που ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις στα αρχικά στάδια. Ο Bagnaia φυσικά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πέντε λεπτά πριν το τέλος κατέβασε το σημείο αναφοράς στο 1:29.167, ανεβαίνοντας στην προσωρινή pole position, ενώ ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του και δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό που ήθελε.
Λίγο πριν το τέλος όμως, ο Viñales αντεπιτέθηκε. Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στο 1:28, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:28.931 και έτσι πήρε την pole position και το νέο ρεκόρ γύρου, περιορίζοντας τον Bagnaia στη 2η θέση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Johann Zarco.
Στη δεύτερη σειρά, βρίσκουμε τους Brad Binder (Red Bull KTM), Jorge Martin και Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati).
Πίσω τους θα στηθούν στη σχάρα της εκκίνησης οι Alex Marquez, Marc Marquez (Repsol Honda) και Raul Fernandez (RNF Aprilia), ενώ στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Jack Miller (Red Bull KTM), Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing).