Ο Carlo Pernat

Pernat: «Τεράστιας σημασίας ο τίτλος για Dovi»

Ο γνωστός μάνατζερ στον χώρο των Moto GP αποκαλύπτει γιατί θεωρεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Dovizioso, πιο σημαντική και από του Stoner!

Ο Andrea Dovizioso της Ducati ξεκίνησε την χρονιά με νίκη, επαναλαμβάνοντας την σώμα με σώμα μονομαχία με τον Marc Marquez που είδαμε και πέρσι, τουλάχιστον δύο φορές. Με την άνοδο της Ducati να είναι πλέον δεδομένη και τον Dovizioso να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο συμπαθής Ιταλός θα στεφθεί επιτέλους πρωταθλητής φέτος.

Την δυναμική μιας τέτοιας πιθανότητας ανέλυσε ο Carlo Pernat, ο γνωστός μάνατζερ, λέγοντας ότι θα είχε τεράστια σημασία αυτή την στιγμή: «Αν η Ducati πάρει το πρωτάθλημα, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αυτός ο τίτλος θα έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτόν του Casey Stonerείπε ο Ιταλός, για να εξηγήσει κατόπιν τον λόγο:

«Σήμερα έχουμε ενιαία ελαστικά. Τότε τα Bridgestone κέρδιζαν 4 δέκατα στον γύρο. Σήμερα όλοι έχουν τα ίδια ελαστικά, οπότε δεν υπάρχει διαφυγή και ένας τίτλος θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία»

O Stoner το 2007, ήταν ο πρώτος και ο μόνος, μέχρι σήμερα, αναβάτης που χάρισε τίτλο στην Ducati και τα Moto GP. Μένει να δούμε αν ο Dovizioso αυτή την φορά, θα καταφέρει να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα.