Ο Carlo Pernat

Pernat: «Σημαντικό για τα MotoGP να τρέχει ο Rossi»

Ο γνωστός manager μιλά για τον Rossi, την κατάσταση στους αγώνες λόγω κορωνοϊού αλλά και τα Superbikes, προκαλώντας και πάλι συζήτηση με τα λεγόμενα του. Δείτε τι είπε.

Ο Carlo Pernat είναι ένας γνωστός «παράγοντας» στον χώρο των MotoGP, καθώς διατελεί μεταξύ άλλων manager και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της δράσης των αγώνων. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Pernat έκανε και πάλι κάποιες δηλώσεις επί πολλών θεμάτων και ως συνήθως, είναι ενδιαφέρουσες.
 
Σχετικά με τον «γερόλυκο» του αθλήματος, Valentino Rossi, ο Pernat είπε: «Ο Valentino θα τρέξει και το 2021, είναι σίγουρος και είναι σημαντικό να το κάνει αυτό, γιατί είναι ο μόνος που θα κρατήσει θεατές που θα χαθούν, αν αποσυρθεί. Ο Carmelo Ezpeleta το ξέρει πολύ καλά αυτό. Ο Rossi είναι ερωτευμένος με τους αγώνες, εντελώς διαφορετικά από τον Agostini ο οποίος ήθελε αποτελέσματα. Δεν θα πάρει άλλο τίτλο, αλλά ίσως ανέβει σε βάθρο κάποιες φορές».
 
Ο Pernat διαφώνησε με μια πρόταση του Gigi Dall Igna για μείωση του κόστους των αγώνων, ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, πιστεύοντας ότι μια μόνο μοτοσυκλέτα ανά αναβάτη είναι μη ρεαλιστικό σενάριο: «Διαφωνώ μαζί του και δεν περίμενα μια τέτοια πρόταση. Δεν γίνεται για κανέναν λόγο, να αγωνιστείς με μια μόνο μοτοσυκλέτα στα MotoGP. Είναι η μεγάλη κατηγορία και υπάρχουν άλλοι τρόποι να μειώσεις κόστος. Σκεφτείτε ο Marquez ή ο Rossi να μην μπορούσαν να αγωνιστούν, γιατί κατέστρεψαν την μοτοσυκλέτα τους.»
 

Τέλος, ο Pernat έκανε την δική του πρόταση για «ανάσταση» των World Superbikes, που διανύουν μια κακή περίοδο: «Να γίνει πρωτάθλημα αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες παραγωγής που αγοράζονται από αντιπροσωπείες, με εξοπλισμό μέγιστης αξίας 70 έως 100 χιλιάδων ευρώ. Επίσης θα μείωνα τον αριθμό των αγώνων και κυρίως της Ευρώπης, θα ήθελα μια επιστροφή στις βάσεις. Οι fans θα τρελαινόντουσαν»