Pedrosa: Ανακηρύχθηκε MotoGP Legend

Και επίσημα «θρύλος» στέφθηκε σε ειδική εκδήλωση, ο Dani Pedrosa, που εγκαταλείπει τους αγώνες μετά την Valencia. Διαβάστε περισσότερα…

Ένας από τους πιο επιτυχημένους, συμπαθείς και γενικότερα αγαπητούς αναβάτες του παγκόσμιου, ο Dani Pedrosa, μπήκε και επίσημα στο πάνθεον όλων των εποχών. Ο Ισπανός ανακηρύχθηκε «Moto GP Legend» σε  μια ειδική εκδήλωση, παρουσία όλων των σημαντικών προσωπικοτήτων των MotoGP και φυσικά, του Carmelo Ezpeleta και του Vito Ippolito, επικεφαλής της Dorna και της FIM αντίστοιχα. 

Ο Pedrosa θα αφήσει τους αγώνες με το τέλος της σεζόν και θα αναλάβει τον νέο του ρόλο, που είναι αυτός του δοκιμαστή, για λογαριασμό της KTM. Με τον τελευταίο του «επίσημο» αγώνα να πλησιάζει, ο Pedrosa δήλωσε: «Είναι μια πολύ φορτισμένη στιγμή και πραγματικά δεν την περιμένεις ότι θα έρθει, όταν είσαι παιδί και παλεύεις για τα όνειρά σου. Το να είμαι εδώ τώρα είναι λίγο παράξενο. Νιώθω χαρούμενος γιατί έχω νιώσει τεράστια υποστήριξη από το κοινό και τα paddock και νιώθω χαρούμενος που βλέπω όλους τους αντιπάλους μου στο βάθος της ζωής μου.»

«Έχω μάθει πολλά από τα MotoGP καθώς μεγάλωσα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έδωσα κάτι στα MotoGP. Όταν ξεκίνησα εγώ, μια νέα γενιά αναβατών ξεκινούσε να κερδίζει στο Moto GP, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι μαζί μου. Αυτό είναι καλό για εμένα, γιατί ανοίξαμε την πόρτα για την νέα γενιά» είπε επίσης ο Ισπανός.

Ο Pedrosa είναι κάτοχος 3 παγκόσμιων πρωταθλημάτων –ένα στα 125 κυβικά, το 2001 και δύο στα 250 κυβικά, το 2004 και το 2005, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες όλων των εποχών στην μεγάλη κατηγορία. Από το 2002 έχει σερί, τουλάχιστον μιας νίκης σε κάθε σεζόν και είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που το καταφέρνει αυτό, ενώ είναι ο τρίτος αναβάτης στην ιστορία με τα περισσότερα βάθρα, καθώς τον ξεπερνούν μόνο οι Rossi και Agostini.