H επίμαχη φωτογραφία του πατινιού στην αριστερή λωρίδα, στον Κηφισό.

H επίμαχη φωτογραφία του πατινιού στην αριστερή λωρίδα, στον Κηφισό.

Πατίνια στον Κηφισό με 25χλμ/ώρα και live your myth in Greece!

Μια φωτογραφία που εγείρει ξανά, γνωστά ερωτηματικά για την κυκλοφορία στους δρόμους και προκαλεί οργή, μιας και από ότι φαίνεται κάποιοι δεν συνειδητοποιούν τον όρο «ασφάλεια στο δρόμο».

Με πατίνι στην εθνική ενώ απαγορεύεται ρητά

Βάσει της αναθεώρησης του ΚΟΚ για να συμπεριλάβει στο κανονιστικό του πλαίσιο, και τα ηλεκτρικά πατίνια -τα οποία θεωρεί ως Ε.Π.Η.Ο., δηλαδή Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης τους ορίζεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται η κίνηση τους, σε δρόμους που το όριο ταχύτητας είναι μεγαλύτερο από 50 χιλιόμετρα την ώρα. Επιπλέον, πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε ποδηλατόδρομους ή, όπου αυτοί δεν υπάρχουν, στο δεξί άκρο του οδοστρώματος. Με αυτό τον τρόπο, ο νόμος προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύεται να κινούνται στην Εθνική. Πόσο μάλλον… στην αριστερή!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χωρίς κράνος, ενώ ο νόμος το επιβάλλει πλέον

Πλέον, οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο, πρέπει να φορούν κράνος, αλλά και ανακλαστικό εξοπλισμό την νύχτα, ώστε να είναι ορατοί και στους άλλους χρήστες του δρόμου. Βλέπετε τον χρήστη στην φωτογραφία, να φοράει κράνος; Δυστυχώς όχι. Και, ειδικά για αυτό το ζήτημα, έχουμε αφιερώσει δεκάδες δημοσιεύσεων και άρθρων, στα οποία επισημαίνουμε τα αυτονόητα, για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των χρηστών δικύκλων.

Για τα ηλεκτρικά πατίνια έχουμε αναφερθεί και σε ειδικό μας άρθρο

Μπορεί πλέον να υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία για τα ΕΠΗΟ, όμως η αλήθεια είναι ότι στην χώρα μας, ακόμα, οι χρήστες πατινιών και ποδηλάτων κινούνται με δική τους ευθύνη. Δείτε το άρθρο μας εδώ και φρεσκάρετε την μνήμη σας, για του λόγου το αληθές.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »