Η σχάρα εκκίνησης στην κατηγορία Superbike

O Λευτέρης Πίππος την στιγμή που δέχεται τα συγχαρητήρια για την νίκη του.

Η κατηγορία των Supersport στήνεται στο grid

O Σταύρος Τριντής πανηγυρίζει την νίκη του στα Supersport

O Χρήστος Παπανικολάου μετά την νίκη του, δέχεται τα συγχαρητήρια του Γιάννη Μπούστα.

Η κατηγορία των Open στην σχάρα εκκίνησης.

Η κατηγορία νέων στιγμές πριν την έναρξη του αγώνα.

Π.Π.Τ. Αγώνας Τρίπολης - Αποτελέσματα

Μια ωραία αγωνιστική συνάντηση για όλες τις κατηγορίες, που συνοδεύτηκε από έντονο συναγωνισμό, ανατροπές και έναν από τους καλύτερους τερματισμούς στα Superbikes!

Βρεθήκαμε στην… πρώτη γραμμή της δράσης και συγκεκριμένα αυτή της εκκίνησης, στον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στην Τρίπολη. Σε μία μέρα με πολύ καλό καιρό χωρίς υψηλές θερμοκρασίες και όση ηλιοφάνεια χρειαζόταν, απολαύσαμε μία ακόμα συνάντηση των μεγάλων αθλητών του Ελληνικού χώρου της μοτοσυκλέτας. Ας διαβάσουμε αναλυτικά λοιπόν τι έγινε στην κάθε κατηγορία.

Superbikes: Κρίθηκε στην τελευταία στροφή!
Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας των  Superbikes επιφύλασσε φυσικά μπόλικο θέαμα, όμως κανένας δεν περίμενε αυτό που έγινε στο τέλος: Ο Λευτέρης Πίππος προσπέρασε τον Σάκη Συνιώρη ακριβώς στην τελευταία στροφή, στον τελευταίο γύρο, νικώντας τον αγώνα εντυπωσιακά. Ο Πίππος ξεκινούσε από την Pole Position και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι περίπου την μέση του αγώνα, όταν υποχώρησε στην πίεση του Συνιώρη. Ο τελευταίο εμφανίστηκε εξαιρετικά συγκεντρωμένος, σιωπηλός, αποτελεσματικός, οδήγησε με τακτική και προσπέρασε τους πάντες μέχρι την μέση του αγώνα, αλλά όπως δήλωσε αργότερα, ένα μπέρδεμά του με τις σημαίες τον οδήγησε σε λάθος. Έτσι, ο Πίππος βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει, κάτι που και ο ίδιος επιβεβαίωσε. Πιο πίσω, οι Μπεγνής, Τσαλίκης και Μαρκεσίνης είχαν μια όμορφη μάχη για την τρίτη θέση με τον Τσαλίκη να είναι τελικά αυτός που θα την κατακτούσε.



Supersports: Ανατροπές, ατυχίες και ταχύτητα
Η κατηγορία των Supersport 600 έμελλε να είναι απολαυστική, καθώς είδαμε καλό αγώνα με αρκετές ανατροπές. Ο νικητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Τριντής, ο οποίος ξεκινούσε και από την pole position, σε μία νίκη η οποία φάνταζε πολύ δύσκολη, αν ο Καρακώστας δεν αναγκαζόταν σε εγκατάλειψη. Ο νεαρός αναβάτης βρισκόταν πρώτος με αρκετά μεγάλη διαφορά έχοντας μάλιστα και τον καλύτερο χρόνο γύρου στο «τσεπάκι» του, όταν η αγωνιστική του μοτοσυκλέτα κόλλησε! Ο Καρακώστας δέχθηκε το χειροκρότημα των θεατών και αντιμετώπισε ψύχραιμα το σοβαρό αυτό ζήτημα, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων. ¶τυχος στάθηκε ο Παπαγγέλου, ο οποίος είχε έναν εκρηκτικό ρυθμό. Είχε πτώση διεκδικώντας την κορυφή στον 3ο γύρο, μπήκε ξανά στον αγώνα αλλά η μοτοσυκλέτα του είχε ζημιά! Έτσι, είδε την μαύρη σημαία προκειμένου να επιδιορθώσει την σπασμένη του καρίνα, παρά το γεγονός ότι είχε ανακτήσει την φόρα του. Τελικά, τερμάτισε 5ος. Στην 2η και 3η θέση τερμάτισαν οι Τζωρτζόπουλος και Παπαγεωργίου αντίστοιχα.



Racing-SSP300: Μυρωδιά διχρονόλαδου
Απολαυστικός ήταν ο αγώνας της κατηγορίας Racing-SSP300 που συνδυάζει τις μοτοσυκλέτες των 300 κυβικών με τις αγωνιστικές δίχρονες αλλά και  κάποιες ιδιαίτερες και πρωτότυπες κατασκευές. Νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπανικολάου με μια Pre Moto3 μοτοσυκλέτα της Honda, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λεφέβρ έχοντας όμως τον  ταχύτερο γύρο του αγώνα στο 1.01.615. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Βασίλης Στάμου.


Open: Αγώνας-φωτιά με εγκαταλείψεις!
Η κατηγορία των Open επιφύλασσε έναν πολύ καλό αγώνα για τους θεατές αλλά δύσκολο για τους αναβάτες, καθώς οι μονομαχίες ήταν σκληρές και οι ρυθμοί υψηλότατοι. Νικητής  αναδείχθηκε ο Χρήστος Βερλέκης, κάνοντας σταθερό αγώνα και έχοντας να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση του Αγγελακόπουλου. Ο τελευταίος ήταν εξαιρετικά γρήγορος και μάλιστα σημείωσε τον καλύτερο γύρο του αγώνα, αλλά μια  πτώση του στην Κ1 τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Ενδεικτικό του ρυθμού του είναι ότι μετά το συμβάν, κανένας δεν μπόρεσε να πιάσει τον χρόνο του. Εκτός αποτελεσμάτων έμειναν επίσης οι Τζικάκης και Λιαρόπουλος, ενώ το βάθρο έκλεισαν οι Χριστάκης και  Σταμπέλος.

Νέοι: Μια εξαιρετική αρχή στην ημέρα
Στην κατηγορία νέων, είχαμε έναν καθαρό και σχετικά ήσυχο αγώνα, που κρίθηκε στην εκκίνηση. Νικητής ήταν ο Χρήστος Παπανικολάου, που κέρδισε και στα  Racing-SSP300 και προμηνύεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στον χώρο, καθώς εμφανίζεται εξαιρετικά γρήγορος και σταθερός. Το βάθρο ολοκλήρωσαν οι Σκούρτας και Ελευθεριάδης, στην 2η  και  3η θέση αντίστοιχα, ενώ ο γρηγορότερος γύρος ανήκει στον Γιώργο Γερακιανάκη, που έκανε 1.03.91.