Η μοτοσυκλέτα της Opibus που θέλει να συμβάλλει στο επόμενο βήμα της κινητικότητας, στην Κένυα.

Η μοτοσυκλέτα της Opibus που θέλει να συμβάλλει στο επόμενο βήμα της κινητικότητας, στην Κένυα.

Opibus: Η μοτοσυκλέτα των 1.100 ευρώ από την Κένυα

Οι χώρες της Αφρικής αναπτύσσονται, έχοντας τις δικές τους μεταφορικές ανάγκες και η Κένυα είναι η πρώτη σε ανάπτυξη χώρα, από τα κράτη κάτω από την έρημο Σαχάρα.

Φυσικά οι ανάγκες για οικονομικές μετακινήσεις είναι στο προσκήνιο, σε όλα τα κράτη που αναπτύσσονται και η Κένυα μπορεί πλέον να περηφανεύεται, ότι διαθέτει την δική της μοτοσυκλέτα: Την Opibus.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα φτιαγμένη στην Αφρική

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι δημιουργία της Opibus, μιας εταιρείας που ξεκίνησε από ένα πανεπιστήμιο της Σουηδίας, ως ερευνητικό Project με αποστολή του την δημιουργία λύσεων κινητικότητας, στις αναπτυσσόμενες αγορές. Σύντομα δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις της Opibus στην Κένυα, ενώ η νέα μοτοσυκλέτα έχει αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην αφρικανική χώρα.  
 

Με κόστος 1.100 ευρώ, αυτονομία 200 χιλιομέτρων και αφαιρούμενες μπαταρίες

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2022, σε μια πολύ χαμηλή τιμή: Ανακοινώθηκε στα 1.300 δολάρια, τα οποία είναι ισότιμα με 1.100 ευρώ περίπου ή 960 λίρες Αγγλίας. Με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος περίπου 12 ίππων και 19 kgm ροπής, το μοντέλο υπόσχεται τελική ταχύτητα στο επίπεδο των 90 χιλιομέτρων την ώρα και δυνατότητα μεταφοράς έως και 150 κιλών καθαρού βάρους. Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι φυσικά στοιχειώδης, προκειμένου το κόστος να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
 

Με αφαιρούμενες, εναλλάξιμες μπαταρίες

Είναι αδιαμφισβήτητη, η ευκολία που προσφέρουν τα συστήματα εναλλάξιμων μπαταριών σήμερα και η Opibus επέλεξε αυτή την οδό. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φέρει ταυτόχρονα, 2 μπαταρίες των 2,9kWh, που μπορούν να εναλλαχθούν με ήδη φορτισμένα στοιχεία μειώνοντας δραματικά τον χρόνο ανεφοδιασμού σε ενέργεια. Φυσικά το μοντέλο έχει την δυνατότητα επαναφόρτισης και σε απλή οικιακή πρίζα, ενώ προσφέρει και χώρο αποθήκευσης, στο σημείο του «ρεζερβουάρ» που χρησιμοποιείταιως ντουλαπάκι. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »