Θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν αγώνα MotoGP.

O van der Mark στη θέση του Folger

O Ολλανδός θα έχει τελικά την ευκαιρία να αγωνιστεί στα MotoGP αντικαθιστώντας τον Folger στη Μαλαισία, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και στον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία.

Μπορεί ο Michael van der Mark να μην αγωνίστηκε στον αγώνα της Aragon, ως αντικαταστάτης του Valentino Rossi, ο οποίος αγωνίστηκε τελικά και κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση, αλλά, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν αγώνα MotoGP, αντικαθιστώντας τον Jonas Folger αυτό το Σαββατοκύριακο.

Υπάρχει μάλιστα περίπτωση να μην είναι η μοναδική φετινή του εμφάνιση στα MotoGP. Να θυμίσουμε ότι ο Folger κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό Epstein Barr, που τον είχε ταλαιπωρήσει και στο παρελθόν, οπότε δεν είναι απίθανο να χρειαστεί να αντικατασταθεί και στους επόμενους αγώνες. Αν αποδειχθεί ότι ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, ο Folger θα αναγκαστεί να μείνει εκτός και από τον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια και μπορεί ο van der Mark να χρειαστεί να τον αντικαταστήσει κι εκεί.

Ο Ολλανδός έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, αφού αγωνίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike στην Ισπανία και τώρα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τη Sepang για να αγωνιστεί στα MotoGP, ενώ μετά θα χρειαστεί να πάει στο Qatar για τον τελευταίο αγώνα Superbike.