O Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi και επίσημα στην Petronas Yamaha

Ολοκληρώθηκε το πλέον αναμενόμενο deal στα παρασκήνια των MotoGP και ο Valentino Rossi θα τρέχει για την SRT Petronas Yamaha του χρόνου. Δείτε τις λεπτομέρειες…

Μετά από 15 χρόνια, ο μεγαλύτερος αστέρας αγώνων των τελευταίων δεκαετιών, Valentino Rossi, γυρίζει σελίδα. Ο «γιατρός», έχοντας ανακοινωθεί ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ολοκλήρωσε την συμφωνία του με την SRT Petronas, στην οποία και θα αγωνίζεται το 2021.
 
Η συμφωνία μεταξύ Rossi και SRT Petronas υπήρχε ως σενάριο από την πρώτη στιγμή, που η Yamaha ανακοίνωσε την απόκτηση του Fabio Quartararo για το εργοστασιακό ρόστερ, καθώς είχε ειπωθεί ότι η «πλήρης υποστήριξη της Yamaha» θα ήταν διαθέσιμη στον Ιταλό. Τελικά, η συμφωνία υπεγράφη, αν και πήρε πολύ χρόνο να ολοκληρωθεί λόγω της πολυπλοκότητας της σε νομικό επίπεδο, όπως είχε δηλώσει και ο Lin Jarvis. O Rossi θα έχει συμβόλαιο μόνο ενός έτους, δηλαδή για το 2021.
 
Ο «Γιατρός» είπε, για την νέα του συμφωνία με την SRT Petronas: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να οδηγώ το 2021 και θα το κάνω με την Petronas. Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτή την απόφαση, γιατί η πρόκληση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Για να είσαι στην κορυφή του αθλήματος πρέπει να δουλεύεις πολύ και σκληρά, να προπονείσαι κάθε μέρα και να κάνεις μια ζωή αθλητή, αλλά ακόμη μου αρέσει και θέλω ακόμη να οδηγώ. Στο πρώτο μισό του έτους πήρα την απόφαση μου και μίλησα με την Yamaha, η οποία συμφώνησε. Μου είπαν ότι η εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και υποστήριξη θα είναι εγγυημένες».
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος που πάω στην Petronas Yamaha, είναι νέοι αλλά έδειξαν ότι είναι ομάδα κορυφής. Δουλεύουν με σοβαρότητα και πολύ καλή οργάνωση (…) Θα είναι επίσης ωραίο που θα έχω τον Franco Morbidellli για ομόσταυλο, είναι ένας απόφοιτος της ακαδημίας μου, θα είναι ωραία. Νομίζω ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και να κάνουμε καλά πράγματα να συμβούν» συμπλήρωσε ο Rossi.