Ο Luca Marini στη Honda, o Di Giannantonio παίρνει τη θέση του

Ο Luca Marini στη Honda, o Di Giannantonio παίρνει τη θέση του

Ο Luca Marini έκανε το μεγάλο βήμα και παίρνει τη θέση που άφησε κενή ο Marc Marquez.
H Honda ελπίζει ότι θα την βοηθήσει στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.
Ο Fabio Di Giannantonio θα πάρει τη θέση του, με τον Ιταλό να "σώζει" την καριέρα του χάρη στα τελευταία του αποτελέσματα.

Αφού είδαμε ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα να τελειώνει χθες στην πίστα της Valencia, τα μάτια στραφήκαν αμέσως στην επόμενη χρονιά, η οποία ουσιαστικά ξεκινάει αύριο, με το τεστ της μεγάλης κατηγορίας. Φτάνοντας όμως στο τέλος της χρονιάς δεν είχαμε επίσημη ανακοίνωση (γιατί στο ανεπίσημο κομμάτι ήταν όλα μιλημένα) για δύο ουσιαστικά θέσεις στην σχάρα εκκίνησης της επόμενης χρονιάς.
 Μετά από 11 χρόνια στη Repsol Honda, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, πήρε την απόφαση να φύγει και να πάει στη Gresini Ducati, δίπλα στον αδερφό του Alex, με την ελπίδα να επιστρέψει στις νίκες και στα βάθρα μετά τα τελευταία δύσκολα χρόνια.
 

Ο Luca Marini κάνει τη μεγάλη κίνηση

Αυτό άφησε μια, κάποτε πολυπόθητη, θέση κενή, την οποία η Honda προσπάθησε να «γεμίσει», κάνοντας προτάσεις σε αρκετούς αναβάτες, οι οποίοι όμως επέλεξαν να μην κάνουν το βήμα. Ένα βασικό κόλλημα των περισσοτέρων ήταν ο ένας χρόνος συμβόλαιο που ήθελε αρχικά να προσφέρει η Repsol Honda, με το βλέμμα στραμμένο στο 2025 όπου πολλοί αναβάτες θα απελευθερώνονταν από τα τρέχοντα συμβόλαιά τους.
 Η θέση είχε μείνει επίσημα κενή μέχρι σήμερα, αν και εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν γνωρίζαμε ότι θα ήταν ο Luca Marini που θα έκανε τη μεταγραφή, απομένανε όμως τα τελευταία σημεία  για να πέσουν οι υπογραφές. Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε και επίσημα η έλευση του Luca Marini στη Repsol Honda, με διετές μάλιστα συμβόλαιο, με τους Ιάπωνες να ελπίζουν ότι ο Marini – που φημολογείται ότι είναι ικανός αναβάτης εξέλιξης – θα καταφέρει να τους  βοηθήσει να βγουν από το αδιέξοδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Di Giannantonio «σώζεται» από τα τελευταία του αποτελέσματα

Αυτό άφησε αυτόματα μια όντως πολυπόθητη θέση κενή. Η Ducati αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid και μια από τις 8 θέσεις ήταν φαινομενικά ελεύθερη. Φυσικά όχι για πολύ, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση της ένταξης του Marini στη Honda, ανακοινώθηκε και ότι ο Fabio Di Giannantonio θα πάρει τη θέση του συμπατριώτη του στην VR46 Ducati.
 Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον Valentino Rossi, ο οποίος επέλεξε να φέρει στην Ακαδημία τον, ήδη αναβάτη MotoGP, Di Giannantonio, πηγαίνοντας ελαφρώς κόντρα στη νοοτροπία της Ακαδημίας – που είναι να αναπτύσσει νέα ταλέντα – αλλά κρατώντας τον πλήρη ιταλικό χαρακτήρα της και, αντικειμενικά, παίρνοντας έναν δυνατό αναβάτη που το τελευταίο δίμηνο "ξύπνησε" και άρχισε ξαφνικά να φέρνει αποτελέσματα.
 Το τεστ της Βαλένθια είναι μόλις αύριο και τότε θα δούμε όλους τους αναβάτες στις νέες τους μοτοσυκλέτες, σε μια χρονιά που πραγματικά ανακάτεψε πολύ την τράπουλα, με 7 αναβάτες να αλλάζουν ομάδες και έναν rookie, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2 Pedro Acosta, να έρχεται.