Επίσκεψη στην υπό κατασκευή πίστα του Sokol στο Καζακστάν έκανε ο Jorge Lorenzo, πυροδοτώντας συζητήσεις σχετικά με τα σενάρια προσθήκης της χώρας στα παγκόσμια ημερολόγια αγώνων.
Ο πρωταθλητής των Moto GP, Jorge Lorenzo, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο Καζακστάν και συγκεκριμένα στον χώρο που κατασκευάζεται η νέα πίστα του Sokol, στην πόλη Almaty. Η πίστα, η οποία σχεδιάζεται να μπει σε λειτουργία μέσα στα επόμενα έτη, είναι σχεδιασμένη από τον γερμανό Hermann Tilke, ο οποίος έχει σχεδιάσει επίσης τις πίστες της Sepang και του Austin, αλλά και άλλες.
Όπως είναι φυσικό, η επίσκεψη του Jorge στην χώρα πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με το αν η χώρα επιδιώκει είσοδο της στο ημερολόγιο των Moto GP, μόλις θα είναι η πίστα έτοιμη. Εκτός αυτού, συζητείται ότι το Καζακστάν είναι πολύ πιθανόν να συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα άλλων διοργανώσεων, όπως τα World Superbikes και αγώνες αυτοκινήτων κάθε είδους.
Παρά το ότι τέτοια σενάρια είναι απολύτως βάσιμα, η κίνηση της επίσκεψης του Jorge στην υπό κατασκευή πίστα πυροδότησε και αντιδράσεις! Σύμφωνα με αυτές, η διοργάνωση των Moto GP αρχίζει να ακολουθεί το μοντέλο της Formula 1 και επεκτείνεται σε χώρες που δεν έχουν να επιδείξουν αγωνιστική ιστορία, παρά μόνο έχουν τους πόρους για την υποστήριξη του αθλήματος… Μάλιστα!